16 maart 2020

Geen zorgen: je hoeft niet meteen de keuken in te duiken

Afgelopen weekend nam het kabinet drastische maatregelen. Alle scholen, horeca en talloze andere ondernemingen moeten hun deuren sluiten vanwege het coronavirus. Een enorme domper voor veel horecagelegenheden, maar volgens het kabinet een nodige maatregel om verdere verspreiding van het virus te beperken. Menig eetliefhebber vroeg het zich al gauw af: ‘geldt het sluiten van horeca ook voor bezorgrestaurants?’ 

Met een gerust hart bestellen

Het was eerst nog onduidelijk, maar al gauw lieten grote bezorgrestaurants als Thuisbezorgd, Deliveroo en Domino’s Pizza aan het AD weten: “Wij hebben begrepen dat de overheidsmaatregelen enkel zijn bedoeld om grote groepen mensen zo veel mogelijk te beperken. Dat is bij ons dus niet van toepassing.” Daarnaast laat Thuisbezorgd weten dat er tijdens het bezorgen geen sprake is van fysiek contact. Thuisbezorgd en al haar dochterondernemingen blijven hierom actief – zelfs in Italië, waar de coronacrisis een grote impact heeft.

Contactloos betalen

Waar al veel bezorgrestaurants al een lange tijd de optie aanbieden om contactloos te betalen, is deze vanaf nu verplicht. Een bestelling wordt alleen bezorgd wanneer er vooraf betaald is. Daarnaast wordt de bestelling door de bezorger voor de deur gezet, zodat er geen sprake is van fysiek contact. Hierdoor kunnen ook mensen die thuis in quarantaine zitten een lekkere maaltijd vanuit huis bestellen.

McDonald’s gesloten

Ondanks dat veel horecabedrijven de mogelijkheid om te bezorgen als een goed alternatief zien, kiest McDonald’s ervoor haar deuren te sluiten én geen eten meer te bezorgen. Het is voor de liefhebbers van een BigMac Menu, McFlurry of andere lekkernijen van de fastfoodketen wel mogelijk een bestelling af te halen in de drive-thru’s. Uiteraard alleen wanneer je contactloos kunt betalen.

Lees ook: Zoveel bespaar je door minder of geen vlees te eten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: P2330979 door Franklin Heijnen onder de licentie CC BY-SA 2.0