Ingrediënten
  • 400 gram gnocchi
  • 500 milliliter gezeefde tomaten
  • 60 milliliter slagroom, kamertemperatuur
  • 125 gram mozzarella, geraspt
  • 100 gram cheddar, geraspt
  • 10 cherrytomaten
  • 150 gram spekblokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 knoflookteen, gehakt
  • Een handvol verse peterselie, gehakt
  • Een handvol verse basilicum, gehakt
  • Een theelepel gerookte paprikapoeder
  • Olijfolie, om in te bakken
  • Peper en zout naar smaak
Roos
45 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 400 gram gnocchi
  • 500 milliliter gezeefde tomaten
  • 60 milliliter slagroom, kamertemperatuur
  • 125 gram mozzarella, geraspt
  • 100 gram cheddar, geraspt
  • 10 cherrytomaten
  • 150 gram spekblokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 knoflookteen, gehakt
  • Een handvol verse peterselie, gehakt
  • Een handvol verse basilicum, gehakt
  • Een theelepel gerookte paprikapoeder
  • Olijfolie, om in te bakken
  • Peper en zout naar smaak

Een perfect gerecht voor een doordeweekse avond

Soms heb je gewoon zin in een goede, romige en vullende ovenschotel. Al gauw kiezen we in zo’n geval voor een lasagne of een preischotel – met uiteraard een flinke laag kaas. Ken je deze gerechten inmiddels al zo goed en ben je toe aan iets anders? Dan wordt dit je nieuwe favoriet. Vandaag maken we een ovenschotel met gnocchi en spekjes. Geloof ons: je wil hierna niets anders meer. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de gnocchi-ovenschotel:

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Giet een klein beetje olijfolie in een pan en bak hierin de spekjes lichtbruin. Voeg vervolgens de ui en knoflook toe en roer tot de boel lekker begint te ruiken.
  • Voeg de gezeefde tomaten en slagroom toe. Roer goed door en voeg vervolgens de cherrytomaten, paprikapoeder, mozzarella, verse basilicum en verse peterselie toe. Bewaar van de basilicum en peterselie een kleine hoeveelheid om als topping te gebruiken.
  • Roer de boel goed door en breng op smaak met peper en zout.
  • In een pan met gekookt water voeg je een snuf zout en de gnocchi toe. Zodra de gnocchi naar boven drijft, is de boel gaar. Dit duurt ±2 minuten. Giet af en roer de gnocchi door de tomatensaus.
  • Giet de gnocchi in tomatensaus in een grote ovenschaal en top af met geraspte kaas. Plaats de ovenschaal voor ±15 minuten in de oven tot de kaas lichtbruin kleurt.
  • Drapeer de verse basilicum en peterselie over de ovenschaal. Eet smakelijk!

Ook lekker: Gnocchi ovenschotel met 3 kazen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Don’t Go Bacon My Heart | Beeld: Videostill YouTube