Ingrediënten
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 kipfilets
  • 4 eetlepels maizena
  • 60 milliliter water
  • 25 gram honing
  • 2 eetlepels ketchup
  • 1 eetlepel 5 spices (Verstegen)
  • 1 theelepel sesamolie
  • Rasp van 1/2 citroen
  • Sap van 1 citroen
  • Zonnebloemolie, om in te bakken
  • 3 eetlepels sesamzaad
  • Rijst, om te serveren
4 min.
30 pers.

Heerlijk bij de rijst!

Rijst met kip: we eten het maar al te graag. We bereiden de kip weleens met ketjap, curry of teriyaki. Dit keer maakten we de kip anders klaar en zetten we deze honing-sesamkip op tafel. Zeker voor herhaling vatbaar!

Lekker dat het is!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Doe de eieren en sojasaus in een kom en klop los.
  • Snijd de kipfilets in behapbare stukken en roer het door het eiermengsel heen.
  • Laat de kip 10 minuten marineren en voeg daarna de maizena toe. Roer net zo lang tot alles goed met elkaar is vermengd en er geen klontjes maizena meer zijn.
  • Doe het water, de honing, ketchup, 5 spices, sesamolie, citroenrasp en het citroensap in een pannetje.
  • Zet de pan op een middelhoog vuur en laat het 10 minuten op het vuur staan, of tot er een mooie saus is ontstaan. Roer af en toe door.
  • Verhit een royale scheut zonnebloemolie in de pan en bak de kipstukjes hierin gaar.
  • Laat de kipstukjes uitlekken op keukenpapier.
  • Roer de kipstukjes en de sesamzaadjes door de saus.
  • Serveer de honing-sesamkip met rijst.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Spaanse garnalen met 15 teentjes knoflook

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Everyday Gourmettv | Beeld: Videostill YouTube

Ingrediënten
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 kipfilets
  • 4 eetlepels maizena
  • 60 milliliter water
  • 25 gram honing
  • 2 eetlepels ketchup
  • 1 eetlepel 5 spices (Verstegen)
  • 1 theelepel sesamolie
  • Rasp van 1/2 citroen
  • Sap van 1 citroen
  • Zonnebloemolie, om in te bakken
  • 3 eetlepels sesamzaad
  • Rijst, om te serveren