Ingrediënten
  • 15 teentjes knoflook
  • 15 jumbo garnalen (250 gram)
  • Snufje zout
  • Snuf zwarte peper
  • 60 milliliter olijfolie
  • 1 theelepel gerookte (Spaanse) paprikapoeder
  • Verse peterselie, naar smaak, fijngesneden
  • Stokbrood, om te serveren
Christel
20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 15 teentjes knoflook
  • 15 jumbo garnalen (250 gram)
  • Snufje zout
  • Snuf zwarte peper
  • 60 milliliter olijfolie
  • 1 theelepel gerookte (Spaanse) paprikapoeder
  • Verse peterselie, naar smaak, fijngesneden
  • Stokbrood, om te serveren

Klaar in 20 minuten!

Vraagt een recept om 3 teentjes knoflook? Dan verdubbelen we standaard die hoeveelheid en belanden 6 teentjes knoflook in de pan. Wie – net als wij – dol is op knoflook herkent dit vast wel. Ben je ook nog eens gek op garnalen? Dan kun je je hart ophalen met dit Spaanse gerecht. Deze garnalen met 15 teentjes knoflook zijn overheerlijk en lekker makkelijk te maken!

Ook heerlijk als borrelhapje!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Snijd elk teentje knoflook in dunne plakjes.
  • Dep de garnalen helemaal droog met keukenpapier en breng ze op smaak met zout en peper.
  • Zet een grote koekenpan op een middelhoog vuur en schenk de olijfolie erin.
  • Voeg de knoflook na 2 minuten toe (de olijfolie moet goed heet zijn).
  • Roer de knoflook goed door de olijfolie en voeg daarna de garnalen toe met de gekruide kant naar beneden.
  • Draai de garnalen na 1 minuut om en bak daarna nog 2 minuten.
  • Breng het gerecht op smaak met het paprikapoeder en roer goed door.
  • Doe de garnalen met de olijfolie op een bord en sprenkel de peterselie eroverheen.
  • Serveer met stokbrood.
  • Geniet ervan!

 

Ook lekker: Hartige crêpes met romige kip champignonvulling

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Spain on a Fork | Beeld: Videostill Spain on a Fork