Ingrediënten
  • 4 eetlepels boter, op kamertemperatuur
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 theelepels peterselie, fijngehakt
  • 1 theelepel bieslook, fijngehakt
  • 1 theelepel tijm, fijngehakt
  • 1 theelepel vers gehakte rozemarijn
  • 1 ribeye
  • Zout
  • Versgemalen zwarte peper
Sanne
10 + 45 min min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 4 eetlepels boter, op kamertemperatuur
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 theelepels peterselie, fijngehakt
  • 1 theelepel bieslook, fijngehakt
  • 1 theelepel tijm, fijngehakt
  • 1 theelepel vers gehakte rozemarijn
  • 1 ribeye
  • Zout
  • Versgemalen zwarte peper

Ontzettend lekker te serveren met zelfgemaakte kruidenboter

Het lijkt bijna onmogelijk om biefstuk perfect te bakken. We willen onze steak graag knapperig gebakken aan de buitenkant en lekker mals aan de binnenkant, zonder dat hij té gaar wordt. De airfryer blijkt hier een perfecte uitkomst voor te zijn. Het apparaat bereid jouw biefstuk zonder dat je ernaar om hoeft te kijken. Samen met een stukje zelfgemaakte kruidenboter wordt dit smullen! 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je biefstuk in de airfryer:

  • Meng de boter en kruiden in een kleine kom.
  • Leg de kruidenboter in het midden van een stuk plasticfolie en rol op. Draai de uiteinden samen en leg in de koelkast tot het hard is, ongeveer 20 minuten.
  • Kruid het vlees aan beide kanten met peper en zout.
  • Plaats de biefstuk in de mand van de airfryer en bak gedurende 12 tot 14 minuten op 200 °C, voor medium, draai de steak halverwege om. De baktijd is afhankelijk van de dikte van het vlees, houd de tijd daarom goed in de gaten.
  • Serveer de biefstuk met een plakje zelfgemaakte kruidenboter.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Maak jij je airfryer grondig schoon? Dit onderdeel vergeten we steeds

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Unsplash