Jaimy Boer

En zo maak je dit onderdeel het beste schoon

Ben jij ook zo blij met je airfryer? Door de vele hacks en recepten die je in een airfryer kunt bereiden, is het apparaat onmisbaar geworden in onze keuken. Om hem een lang leven te garanderen, is het belangrijk dat je hem met regelmaat schoonmaakt. Hoe grondig we dit ook doen, er is altijd één onderdeel dat we vergeten. Wij vertellen je welke! 

De buitenkant

Nare luchtjes haal je weg met azijn, het hitte-element maak je schoon met een droog doekje en met een tandenborstel kom je op allerlei moeilijke plekjes. Het lijkt alsof we dan alle onderdelen van de airfryer hebben schoongemaakt. Toch wordt de buitenkant daarna altijd vergeten. En dat is zonde, want dit kan ervoor zorgen dat airfryer sneller roest. Ook wordt het een broedplaats voor bacteriën en die willen we natuurlijk niet in de buurt van ons eten hebben.

Schoonmaken

Nadat je alle onderdelen van de airfryer hebt schoongemaakt, is het dus verstandig om ook een doekje over de gehele airfryer te halen. Dit kun je met een nat doekje met zeep doen, maar in jouw keukenkastje heb je ook andere alternatieven die net zo effectief zijn. Zo werkt afwasmiddel goed, maar azijn is ook een goede vervanger.

Roestvrijstalen onderdelen

Als jouw airfryer roestvrijstalen onderdelen heeft, kun je de airfryer beter met olie (een natte doek met een paar druppels olie) of een scrub van baking soda schoonmaken. Dit maak je door 32 gram baking soda met water te mengen in een grote kom. Voeg dit in meerdere keren aan de kom toe om een dikke pasta te krijgen. Gebruik daarna je vingers of een zachte borstel om het mengsel over de roestvrijstalen onderdelen te smeren. Laat dit zitten voor 20 minuten en maak het daarna schoon met een nat doekje.

Lees ook: Handig: met deze 6 etenswaren kun je ook schoonmaken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish, Katies Kottage | Beeld: Kookfans