Ingrediënten
  • Voor de yoghurt-dilledressing:
  • 60 gram yoghurt
  • 2 theelepels pittige dijonmosterd
  • 1 eetlepel verse dille, fijngesneden
  • 2 eetlepels verse bieslook, fijngesneden
  • 1 1/2 theelepels honing
  • Voor de zalmburgers:
  • 455 gram zalmfilet
  • 1/2 rode ui
  • 1 eetlepel verse dille, fijngesneden
  • 1 eetlepel ingelegde mierikswortel, fijngesneden (optioneel)
  • 1/2 theelepel honing
  • 1 1/2 theelepels zeezout
  • 1/2 theelepel peper
Sara Bergsma
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • Voor de yoghurt-dilledressing:
  • 60 gram yoghurt
  • 2 theelepels pittige dijonmosterd
  • 1 eetlepel verse dille, fijngesneden
  • 2 eetlepels verse bieslook, fijngesneden
  • 1 1/2 theelepels honing
  • Voor de zalmburgers:
  • 455 gram zalmfilet
  • 1/2 rode ui
  • 1 eetlepel verse dille, fijngesneden
  • 1 eetlepel ingelegde mierikswortel, fijngesneden (optioneel)
  • 1/2 theelepel honing
  • 1 1/2 theelepels zeezout
  • 1/2 theelepel peper

Klaar in een handomdraai!

Deze verrukkelijke burgers zijn niet alleen een feest voor de zintuigen, maar ook een gezonde keuze. De zalm waarvan de burgers zijn gemaakt, zit namelijk boordevol omega-3 vetzuren. Dus of je nu een échte visliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een lichte en gezonde maaltijd, deze zalmburgers met frisse dressing zullen je niet teleur stellen!  

Zo ga je te werk:

  • Neem een kleine kom en meng hierin de yoghurt, pittige dijonmosterd, dille, bieslook en honing. Zet dit mengsel vervolgens even opzij en ga verder met het bereiden van de zalm.
  • Snijd de zalmfilets in blokjes van ongeveer 1,5 bij 1,5 centimeter en doe ze in een keukenmachine.
  • Maal 5 keer.
  • Voeg ui, dille, mierikswortel, honing, zout en peper toe en maal nog een paar keer om de ingrediënten met elkaar te combineren.
  • Vorm van het mengsel 4 gelijkvormige burgers.
  • Doe een kleine hoeveelheid olijfolie in een koekenpan en verwarm de pan op middelhoog vuur.
  • Bak de burgers 3 à 4 minuten tot ze bruin zijn. Draai ze om en bak nog eens 3 à 4 minuten tot ze aan beide zijden bruin zijn.
  • Serveer op je favoriete meergranenbroodje en met de yoghurt-dillesaus.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Deze super makkelijke kroketpasta is een grote hit op TikTok!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock