Sara Bergsma

Zonde om weg te gooien

Helaas is het de realiteit dat we vaak blijven zitten met restjes groenten in de koelkast, waaronder paprika. Maar vanaf nu heb je geen reden meer om deze super gezonde snacks weg te gooien! Je kunt de overgebleven paprika’s namelijk gewoon nieuw leven inblazen en ze transformeren tot dit heerlijke smeersel.

Super gezond

Naast het feit dat paprika’s natuurlijk super lekker zijn, zijn ze ook nog eens erg gezond. Allereerst bevat de groente veel van het mineraal kalium, welke bijdraagt aan een gezond hart- en vaatstelsel. Maar daarnaast bevatten paprika’s ook veel vitamine C en dat is dan weer goed voor je immuunsysteem. Wel zo fijn in tijden waarin de griep overal heerst. Ook voor de buitenkant van je lichaam is vitamine C erg goed. Het zorgt er namelijk voor dat je lichaam collageen aanmaakt, wat zorgt voor een stralende huid. Verder zit de groente vol ijzer en antioxidanten, welke bloedarmoede tegengaan en je lichaam beschermen tegen vrije radicalen.

Smeersel

Zonde dus, om die paprika’s in de prullenbak te gooien wanneer ze er niet meer helemaal strak en glanzend uitzien. Je kunt er namelijk nog zoveel leuks mee doen! Heb jij toevallig nog een aantal paprika’s in de koelkast liggen die je bijna weg zou willen gooien? Probeer dan eens om er dit heerlijke smeersel mee te maken. Je hebt maar twee andere ingrediënten nodig en het is in een handomdraai gepiept.

Dit heb je nodig:

  • Overgebleven paprika’s
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 teentje knoflook
  • Een blender

Zo maak je het:

Het is heel makkelijk: je gooit alle bovengenoemde ingrediënten in de blender en blenden maar! Meer dan dat is het niet. Je kunt de heerlijke dip serveren met andere groenten en deze erin dippen, maar je kunt er ook voor kiezen om het op brood te smeren. Wat bijvoorbeeld ook nog een mogelijkheid is, is om de dip als saus op een wrap te gebruiken. Kortom: je kunt er alle kanten mee op.

Lees ook: Dit is hét recept voor de perfecte brownies

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Freundin, RTL Nieuws | Beeld: