Ingrediënten
  • Voor de frietjes:
  • 2 roodbruine aardappelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • Antiaanbakspray
  • Voor de vis:
  • 425 gram kabeljauw
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 125 gram bloem
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 eieren
  • 115 gram panko
  • Tartaarsaus, om te serveren
  • Citroenpartjes, om te serveren
Sara Bergsma
1 + 10 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • Voor de frietjes:
  • 2 roodbruine aardappelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • Antiaanbakspray
  • Voor de vis:
  • 425 gram kabeljauw
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 125 gram bloem
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 eieren
  • 115 gram panko
  • Tartaarsaus, om te serveren
  • Citroenpartjes, om te serveren

Ook voor deze klassieker heb je niet langer een frituurpan nodig

Zachte kabeljauwfilets met knapperige frietjes, rechtstreeks uit de airfryer. Vergeet de frituurpan en ontdek hoe je dit o zo geliefde gerecht in een handomdraai thuis bereidt. Een stuk gezonder, want je gebruikt minder olie, maar wel met behoud van die heerlijke krokante textuur!

Zo maak je de chips:

  • Begin met het schillen van de aardappelen. Vervolgens snijd je ze in langwerpige frietvorm. Doe de aardappelen, olijfolie, zout en peper in een grote kom en meng goed totdat de aardappelen helemaal bedekt zijn.
  • Verwarm de airfryer voor op 200°C en spray het mandje in met een antiaanbakspray.
  • Leg een enkele laag van de frietjes in het mandje en zorg ervoor dat ze elkaar niet raken. Bak ze tot de frietjes gaar en goudbruin zijn, dit zal ongeveer 12 minuten duren.
  • Verplaats de frietjes naar een met keukenpapier bekleed bord en breng ze op smaak met zout. Herhaal dit proces met de overgebleven aardappelen.

Zo maak je de fish:

  • Ondertussen kun je met de vis bezig gaan. Leg de kabeljauw op een snijplank en dep de vis droog met keukenpapier. Breng op smaak met zout en peper.
  • Doe de bloem, 1 theelepel zout, 1 theelepel peper en het paprikapoeder in een ondiepe kom en mix goed door elkaar.
  • Klop de eieren in een andere ondiepe kom.
  • Doe de panko in een derde ondiepe kom.
  • Haal de kabeljauw door de bloem, schud overtollig bloem eraf, dompel ‘m dan in de eieren en vervolgens in de panko, zorg ervoor dat elk stukje vis volledig bedekt is.
  • Als de frietjes klaar zijn, leg je een paar stukjes kabeljauw tegelijk in de heteluchtfriteuse. Zorg er weer voor dat ze elkaar niet raken, en bak de stukjes vis goudbruin en gaar. Dit zal ongeveer 10 minuten duren.
  • Verplaats de gebakken kabeljauw naar een bord en breng op smaak met zout. Doe ook de overgebleven kabeljauw in de airfryer.
  • Serveer de fish & chips met tartaarsaus en in partjes gesneden citroen.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: Crunchy California poké bowl

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock