70 min.
4 pers.

Hier lusten wij wel pap van!

Lekker op een broodje, een toastje of bij de kaasplank: perzikjam is het ultieme smeersel voor de zomer. Met dit recept geven we de perzikjam een vleugje gember en citroen, dat klinkt toch heerlijk? Haal alle ingrediënten in huis en ga aan de slag!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je perzikjam met gember en citroen:

  • Zet een grote pan met water op het vuur en laat het water koken.
  • Vul een grote kom met koud water en ijs.
  • Snijd met een klein mesje een ‘x’ op de bodem van elke perzik. Voeg de perziken toe aan de pan zodra het water kookt.
  • Laat de perziken 45 seconden pocheren. Haal de perziken eruit en stop ze in het ijsbad. Zodra de perziken zijn afgekoeld, pel je de schil eraf. Verwijder de pitten en hak de perzik fijn.
  • Doe de perziken in een grote pan met dikke bodem en besprenkel met citroensap.
  • Kook de perziken op middelhoog vuur en roer af en toe door elkaar. Gebruik een lepel om een deel van het fruit te pletten, tot de perziken zacht zijn en sappen vrijgeven. Dit duurt ongeveer 13 tot 15 minuten.
  • Voeg eventueel suiker, citroenschil en gember toe en roer alles goed door elkaar.
  • Verhoog het vuur tot middelhoog en breng het mengsel nogmaals aan de kook. Kook dit ongeveer in 5 minuten en roer regelmatig.
  • Zet het vuur lager en kook tot de jam dik is. Dit duurt ongeveer 30 minuten tot één uur, afhankelijk van de perziken.
  • Haal de pan van het vuur en giet de perzikjam in potten. Laat het volledig afkoelen voordat je de pot dichtdraait of de jam serveert.
  • Genieten maar!

Lees ook: Aardbeien over? Zo maak je er de lekkerste jam van

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Unsplash, Mateusz Feliksik 

Ingrediënten
  • 2 pond verse perziken
  • 2 eetlepels citroensap
  • 300 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel citroenschil
  • 2 theelepel geraspte verse gember