15 + 8 uur min.
4 - 6 pers.

Zonde om weg te gooien natuurlijk!

Deze zomer liggen de schappen weer vol met heerlijk zoete aardbeien. Of je ze nu in de supermarkt of op de markt koopt, twee doosjes voor een paar euro is een veelvoorkomende deal. Heb je meer dan genoeg aardbeien in huis gehaald en weet je niet wat je er mee aan moet? Maak er dan eens heerlijke aardbeienjam van! Supermakkelijk om te maken en veel lekkerder dan een potje uit de supermarkt.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je het:

  • Begin met het wassen van de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd grotere aardbeien eventueel doormidden.
  • Doe de aardbeien in een grote kom (het liefst niet van metaal). Voeg de suiker toe en knijp het sap van de 2 citroenen over de aardbeien uit.
  • Vouw met een pollepel de ingrediënten voorzichtig door elkaar. Dek de kom af met huishoudfolie en laat het minstens 8 uur lang staan totdat al het suiker is opgelost.
  • Zet een sauspan op middelhoog tot laag vuur en doe hier de aardbeien in. Breng langzaam aan de kook (zonder de jam te laten overkoken). Voeg een klein snufje zout toe. Wanneer er een dikke textuur is ontstaan, zet het vuur uit en laat de jam iets afkoelen.
  • Giet de jam vervolgens over naar een warme, droge gesteriliseerde (jam)pot. Gebruik eventueel een zeef om de grotere stukken aardbeien uit de jam te zeven.
  • Bewaar de jampot(ten) op een koele, donkere plek. Label de potten met de datum en op een koele, droge plek zijn ze maximaal twee jaar lang houdbaar.

Lees ook: Makkelijke aardbeientaart

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Pixnio

Ingrediënten
  • 900 gram aardbeien
  • 2 citroenen
  • 900 gram suiker