Ingrediënten
  • 800 gram rijst, gekookt
  • 400 gram kipfilet, in stukjes
  • 200 gram champignons
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • Zout
  • Knoflookpoeder
  • Zwarte peper
  • Bosui
  • Mozzarella
  • VOOR DE BECHAMELSAUS:
  • 40 gram boter
  • 4 theelepels bloem
  • 400 milliliter volle melk
  • Kruiden: zout, knoflookpoeder, zwarte peper (naar smaak)
Vivian
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 800 gram rijst, gekookt
  • 400 gram kipfilet, in stukjes
  • 200 gram champignons
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • Zout
  • Knoflookpoeder
  • Zwarte peper
  • Bosui
  • Mozzarella
  • VOOR DE BECHAMELSAUS:
  • 40 gram boter
  • 4 theelepels bloem
  • 400 milliliter volle melk
  • Kruiden: zout, knoflookpoeder, zwarte peper (naar smaak)

Een verrassend lekkere combinatie!

Steevast maken we de lekkerste ovenschotels met (zoete) aardappels, pasta of zelfs met tortillachips. Een ovenschotel met rijst staat minder vaak bij ons op tafel. Hartstikke zonde eigenlijk, want deze ovenschotel met rijst, kip en lekker veel kaas is ontzettend lekker! 

Bezoekers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de ovenschotel met rijst en kip

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Verhit wat olijfolie in een pan en bak de champignons tot ze goudbruin kleuren.
  • Doe de boter bij de champignons in de pan. Voeg de kipfilet toe aan de pan wanneer de boter is gesmolten.
  • Voeg de ui en knoflook toe aan de pan wanneer de kip gaar is. Roer alles goed door elkaar. Voeg vervolgens de bosui en de bouillonblokjes toe en roer nogmaals door elkaar.
  • Doe de rijst bij de pan. Roer met een spatel de rijst, de kip en de champignons door elkaar. Kruid naar smaak met zout, knoflookpoeder en zwarte peper. Zorg ervoor dat alles goed gemengd is.
  • Doe de rijst in een ovenschaal.
  • Tijd voor de bechamelsaus: verhit boter in een pan en voeg de bloem toe als de boter gesmolten is. Roer dit een paar minuten goed door. Giet al roerend de melk in de pan. Laat de saus indikken. Breng op smaak met zout, knoflookpoeder en zwarte peper.
  • Giet de bechamelsaus over de rijst. Maak glad met de achterkant van een lepel en zorg dat alle rijst bedekt is.
  • Bestrooi de rijst vervolgens met geraspte mozzarella. Voeg zoveel of zo weinig kaas toe als je zelf wil. Maak de ovenschaal af met groene ui.
  • Bak in de voorverwarmde oven tot de mozzarella is gesmolten en goudbruin kleurt, zo’n 15 tot 20 minuten.
  • Geniet ervan!

Zien hoe je deze heerlijke ovenschotel maakt? Bekijk ‘t hieronder:

Lees ook: Recept: superromige pasta met knoflook en champignons

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Easy Peasy Pan | Beeld: Videostill Easy Peasy Pan