19 november 2021

Dagelijks worden er 1 miljoen (!) avocado’s weggegooid

Boeren over de hele wereld geven hun avocado’s water, tijd en heel veel liefde. Maar zoals het met alle fruit en groente gaat: alleen de mooiste worden geselecteerd voor de supermarkt. De ‘lelijke’ avocado’s belanden linea recta in de vuilnisbak. Hartstikke zonde, natuurlijk. Gelukkig steekt Soilmates daar een stokje voor. Soilmates tovert die lelijke avocado’s namelijk om tot een supergezonde olie: Healthy Oil. 

Voedselverspilling

Wist je dat meer dan twintig procent van alle avocado’s worden weggegooid omdat ze niet helemaal perfect zijn? Dat komt neer op meer dan één miljoen (!) avocado’s per dag. Een miljoen avocado’s die misschien niet ‘heel mooi’ zijn, maar wel boordevol met goede voedingsstoffen zitten. Soilmates steekt een stokje voor zulke voedselverspilling en maakt van die lelijke avocado’s een gezonde olie.

Healthy Oil

De Healthy Oil bestaat voor honderd procent uit avocado’s. Daarmee is de olie met recht te bestempelen als een power-food die boordevol gezonde voedingsstoffen zit. Zo bevat de Healthy Oil antioxidanten, vitamine E, onverzadigde vetten én omega 6-9. De gezonde olie heeft een zachte, verfijnde smaak, overheerst niet en smaakt niet naar avocado. Hierdoor kun je de Healthy Oil voor van alles gebruiken: van het wokken van groenten tot het bakken van een cake.

Rookpunt

Wat de Healthy Oil zo bijzonder maakt, is het rookpunt. Het rookpunt (het punt dat het bak- en braadproduct begint te roken en zijn gezonde waarden verliest) overtreft andere bak- en braadproducten namelijk by far. Waar de rookpunten van boter, kokosolie, sojaolie en olijfolie tussen de 150 ºC en 170 ºC liggen, heeft de Healthy Oil een rookpunt van 270 ºC. En hoe heter je kan bakken, koken en braden, hoe knapperiger je gerecht zal worden. Lekker!

Lees ook: Met deze truc is je avocado binnen 10 minuten rijp

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Soilmates | Beeld: Soilmates