Waarom wisten we dit niet eerder? 

Iedereen kent het wel: je hebt nog een restje rijst over en wilt dit even snel opwarmen in de magnetron. Het resultaat? Uitgedroogde rijst. Niet helemaal wat we voor ogen hadden. Gelukkig komt daar met deze TikTok-hack verandering in. Het enige dat je nodig hebt is een ijsblokje. 

Restjes opwarmen 

We houden allemaal weleens restjes eten over. Ideaal als je geen zin hebt om te koken, geen inspiratie hebt of ‘even snel’ iets moet eten. Daarnaast zijn leftovers ook makkelijk op te warmen in de magnetron of oven. Het enige nadeel: je eten smaakt opgewarmd niet altijd even lekker als de eerste keer. Met rijst is dat helaas niet anders. Een restje rijst is vaak heel droog of juist heel plakkerig – en dat wordt er niet beter op als je het in de magnetron schuift. Gelukkig heeft TikTok-gebruiker Stephanie daar een oplossing voor: ijsblokjes. 

IJsblokje in de magnetron 

Het klinkt misschien gek, ijs gebruiken wanneer je iets wilt opwarmen. Toch is het een fantastische lifehack. Hoe ga je te werk? Heel simpel: leg een ijsblokje bovenop de rijst voordat je het in de magnetron schuift. Het ijsblokje zorgt ervoor dat er stoom vrij komt, met een heerlijke portie versgestoomde rijst als resultaat. En het ijsblokje? Dat smelt gek genoeg niet. 

Waarom geen water? 

Je zult je misschien afvragen: waarom kan ik niet gewoon een bekertje water in de magnetron zetten? Het klinkt inderdaad logisch, maar het heeft niet hetzelfde effect. Een ijsblokje zorgt voor stoom, water maakt de rijst papperig. Wij raden je dan ook aan om het echt eens met een ijsblokje te proberen.

Bekijk hieronder de TikTok-video om te zien hoe Stephanie haar rijst opwarmt:

@caloriequeen14

#stitch with @officialtiktoknurse This actually worked! Tik Tok is an education

? Spongebob – Dante9k

Lees ook: TikTok-hack: dit is dus hoe je Romeinse sla moet snijden

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: TikTok | Beeld: Unsplash