Ingrediënten
  • 2 eieren (voor het beslag)
  • 70 milliliter slagroom of volle melk (voor het beslag)
  • Snuf nootmuskaat en cayennepeper (voor het beslag)
  • Snuf zout (voor het beslag)
  • 1 eetlepel verse citroenrasp (voor het beslag)
  • 4 sneetjes witbrood, licht getoast
  • 8 plakjes Gruyere, cheddarkaas of Zwitserse kaas of een andere kaas die goed smelt
  • 8 plakjes ham
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eieren
  • Witte azijn
  • Bieslook, gesnipperd, om te serveren
Christel
15 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 2 eieren (voor het beslag)
  • 70 milliliter slagroom of volle melk (voor het beslag)
  • Snuf nootmuskaat en cayennepeper (voor het beslag)
  • Snuf zout (voor het beslag)
  • 1 eetlepel verse citroenrasp (voor het beslag)
  • 4 sneetjes witbrood, licht getoast
  • 8 plakjes Gruyere, cheddarkaas of Zwitserse kaas of een andere kaas die goed smelt
  • 8 plakjes ham
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eieren
  • Witte azijn
  • Bieslook, gesnipperd, om te serveren

Een combinatie van twee heerlijke tosti’s!

We zijn bekend met de Monte Cristo en de Croque Madame; twee heerlijke tosti’s. Voeg je de twee samen dan resulteert dat in de overheerlijke Madame Cristo. Lees hieronder hoe je deze heerlijke snack maakt.

De liefdesbaby van Monte Cristo en Croque Madame.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Doe 2 eieren, de slagroom of melk, nootmuskaat, cayennepeper en het zout in een kom en mix met een garde tot alles is vermengd. Voeg nog wat citroenrasp toe en roer door.
  • Beleg 2 sneetjes brood met de kaas en ham. Leg daar de andere boterhammen bovenop.
  • Leg de boterhammen in het beslag en zorg dat het brood het eiermengsel goed opneemt.
  • Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan op een middelhoog vuur. Bak beide kanten van de tosti goudbruin en laat de kaas smelten. Herhaal met de overgebleven boterhammen.
  • Pocheer ondertussen twee eieren. Voeg wat witte azijn aan het water toe om te zorgen dat het ei bij elkaar blijft.
  • Serveer de Madame Cristo met het gepocheerde ei en wat verse bieslook.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: zomerse pasta à la Jamie Oliver

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Food Wishes | Beeld: Videostill Food Wishes