Ingrediënten
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel + extra om te bestuiven
  • 220 milliliter volle yoghurt
  • Snufje zout
  • Olijfolie
  • 200 gram manchego
  • 10 champignons
  • 8 dadels
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie, fijngesneden, naar smaak
  • Verse rozemarijn, fijngesneden, naar smaak
Christel
40 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel + extra om te bestuiven
  • 220 milliliter volle yoghurt
  • Snufje zout
  • Olijfolie
  • 200 gram manchego
  • 10 champignons
  • 8 dadels
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie, fijngesneden, naar smaak
  • Verse rozemarijn, fijngesneden, naar smaak

Een combinatie om u tegen te zeggen

Manchego is een van die kazen die we niet vaak in huis halen. Als we deze Spaanse kaas dan toch in huis halen, willen we er een feestje van maken. We eten de heerlijke kaas vaak als tapashapje, maar je kunt het ook gebruiken om je flatbread naar een hoger niveau te tillen. Dit hapje is overheerlijk!

Wanneer ga jij dit maken?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je het flatbread met manchego?

  • Begin met het maken van het flatbread. Doe het bakmeel in een kom en voeg de yoghurt en het zout toe. Kneed het tot een deeg.
  • Bestuif het aanrecht met wat bloem. Snijd het deeg in twee stukken en rol de stukken op het aanrecht uit. Het deeg moet een dikte hebben van 1 centimeter.
  • Verhit olijfolie in een grillpan (een gewone koekenpan kan ook) en bak het flatbread een paar minuten per kant. 
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd de manchego in plakken van 1/2 centimeter dik en verdeel de kaas over de twee stukken flatbread.
  • Snijd de champignons in dunne plakjes en verdeel de over de manchego.
  • Haal de pit uit de dadels, snijd de dadels in stukken en verdeel deze ook over het deeg. 
  • Schenk wat olijfolie over de toppings heen. 
  • Breng het flatbread op smaak met peper, zout, verse peterselie en rozemarijn.
  • Doe het flatbread op een bakplaat en bak 13 tot 15 minuten of tot de manchego goudbruin van kleur is.
  • Snijd het flatbread in stukken. Serveer direct.

Variatietip: als je niet veel tijd hebt om in de keuken te staan, kun je ook een kant-en-klare pizzabodem gebruiken.

Ook lekker: romige pasta met (veel) citroen

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Spain on a Fork | Beeld: Videostill