Met dit recept maak je zelf de allerlekkerste krokante kipschnitzels!

16 februari 2017
20 min.
4 pers.

De lekkerste krokante kipschnitzels maak je zelf!

Kipschnitzels; wie houdt er niet van? Hoe krokanter ze zijn, des te lekkerder wij ze vinden! Helaas zit er in krokante kipschnitzels vaak een heleboel rare ingrediënten waarvan de herkomst twijfelachtig is.. Veel beter is het daarom om de schnitzels zelf te maken!

 

Zo maak je het:

  • Snijd de kipfilets in de lengte doormidden en druk deze een beetje plat door ze in huishoudfolie te wikkelen en er met een snijplank op de duwen.
  • Breek het ei in een kommetje en klopt dit met een vork goed los.
  • Verkruimel de cornflakes in een keukenmachine of met de hand.
  • Doe het ei in een diep bord en doe hetzelfde met de cornflakes.
  • Dep de kipfilets droog met keukenpapier en breng ze op smaak met zout, peper en eventueel een beetje paprikapoeder.
  • Haal ze één voor één door het ei heen. Zorg er hierbij voor dat de kipfilets helemaal bedekt zijn met ei!
  • Haal ze vervolgens door de cornflakes heen zodat ze in hun geheel bedekt zijn met een krokant laagje.
  • Verhit een beetje olie in een pan en bak de kipfilets in ongeveer 6 minuten per kant gaar.
  • Serveer met aardappeltjes en groente. Eet smakelijk!

Lees ook: Op deze manier maak je de smeuïgste gehaktballen ooit!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Beeld: Max Pixel

Ingrediënten
  • 4 kipfilets
  • 1 ei
  • 100 gram cornflakes
  • Zout en peper naar smaak
  • Olie

Kookfans gebruikt cookies om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Cookie Verklaring