Deze heerlijk frisse rode bietensalade past perfect bij het komende lenteweer!

20 min.
4 - 6 pers.

Een lekker frisse bietensalade!

Misschien hebben jullie het al gehoord; de lente komt er nu echt aan! Tijd dus om de erwtensoep en de stamppotten achter ons te laten en een nieuwe weg in te slaan; tijd voor lekkere frisse salades! De variaties op salades zijn oneindig. Sommigen maken het met een basis van sla, pasta of couscous. Voor deze salade is dit nodig, enkel wat heerlijke rode bieten en aardappelen.

Wanneer ga jij deze lekkere lente-salade maken?

Zo maak je het:

  • Meng de zure room samen met de mayonaise in een kommetje en roer de mierikswortel er doorheen.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Schil de aardappelen en snijd deze in stukken.
  • Breng een ruime pan met water en een snufje zout aan de kook en kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
  • Snijd ondertussen de ui fijn en snijd de rode bieten in blokjes.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in stukjes.
  • Doe de rode bieten, de ui en de appel in een grote kom en voeg de dressing toe. Roer goed door elkaar.
  • Giet dan de aardappelen af en voeg deze bij de salade.
  • Doe huishoudfolie om de kom heen en laat de salade even een halfuurtje afkoelen in de koelkast.
  • Serveer met een lekker stukje vlees. Eet smakelijk!

Lees ook: Op deze manier maak je de smeuïgste gehaktballen ooit!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Beeld: videostill

Ingrediënten
  • 600 gram gekookte rode biet
  • 500 gram aardappelen
  • 1 appel
  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel mierikswortel
  • 1 eetlepel zure room
  • Zout en peper naar smaak