10 + 30 min.
4 pers.

Met dit simpele recept maak je heerlijk luxe broodjes

Ah, wat is er ‘s ochtends lekkerder dan goed uitgeslapen aan een luxe ontbijtje beginnen? Een fris glas jus, verschillende broodjes, en een kop goeie koffie. En met deze heerlijk simpele bladerdeegbroodjes met zalm zet je in no time een vijfsterren-hotel-waardig ontbijtje op tafel!

Voor gebruikers van de mobiele website staan de ingrediënten onderaan het recept.

Zo maak je deze luxe bladerdeegbroodjes met zalm:

  • Verwarm de oven voor op 180?. Kook ondertussen 4 eieren zacht en pel ze. Om het pellen makkelijker te maken, kun je ze natuurlijk even laten schrikken, of bekijk dit handige trucje voor het pellen van gekookte eieren.
  • Doe de sesamzaadjes in een droge koekenpan en rooster ze kort tot ze geurig zijn. Zorg dat er continu beweging in zit, zodat ze niet aanbranden.
  • Bedek de gekookte eieren nu met een plakje gerookte zalm. Wikkel ze erin als een soort dekentje.
  • Leg elk ingewikkeld ei in het midden van een plakje bladerdeeg. Vouw nu de randen van het bladerdeeg rond het ei naar elkaar toe. Begin met twee keer de twee punten naar elkaar toe te vouwen, en knijp vervolgens de randen goed dicht. Zet de pakketjes op een bakplaat met bakpapier.
  • Pak nu een kleine kom en doe hierin het overgebleven rauwe ei. Gebruik een theelepel room en een snufje zout en klop het geheel goed los met een garde. Smeer de pakketjes hiermee in. Sprenkel nu het sesamzaad erover, en zet de bakplaat in de oven.
  • Nu nog even 25 à 30 minuten geduld hebben!
  • En voilà: heerlijk luxebroodjes met slechts vijf ingrediënten.

Lees ook: Goed om te weten: dit is hoe je zalm het beste kunt ontdooien

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Outmijnkeuken | Beeld: Pexels, Robert Bogdan

Ingrediënten
  • 5 eieren
  • 4 ontdooide plakjes bladerdeeg
  • 4 plakjes gerookte zalm
  • 1 theelepel slagroom
  • 1 eetlepel zwart sesamzaad