Redactie Kookfans
30 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 2 à 3 medium aardappels
  • 2 eieren
  • 1 groot geel ui
  • Mozzarella in plakjes
  • 3 eetlepels aardappelzetmeel
  • 4 eetlepels bloem
  • Paneermeel

Aardappels + Kaas = Donuts = Smullen!

Zin in een gefrituurde snack? Deze heerlijke hartige donuts met mozzarella hebben een krokante bite en zijn de perfecte vettige snack. Heerlijk bij een borrel, naast een gezonde portie groenten als diner, of gewoon als tussendoortje. 

Voor gebruikers van de mobiele website staan de ingrediënten onderaan het recept.

Zo maak je de hartige donuts met aardappel en mozzarella

  • Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes en kook deze gaar in een pan of in de magnetron.
  • Giet de aardappels af en doe ze in een kom. Doe hier een theelepel zout bij en peper naar smaak. Prak vervolgens de aardappels tot een egaal geheel.
  • Doe er nu drie eetlepels aardappelzetmeel bij en meng goed door elkaar tot een geheel met een spatel. Dek vervolgens af en zet aan de kant.
  • Pak de ui en snijd hier grote ringen uit. Snijd vervolgens reepjes van de mozzarella ongeveer net zo breed als dat uienringen hoog zijn.
  • Bekleed de uienringen aan de binnenkant met de mozzarella.
  • Pak nu je aardappeldeeg er weer bij. Kneed dit nog even goed door elkaar en rol er vervolgens slierten van. Drapeer deze rond de uienringen met mozzarella. Zorg echt dat de hele buitenkant goed bedekt is met aardappeldeeg.
  • Zet nu drie kommen klaar. Doe in de eerste kom vier forse eetlepels bloem. Breek twee eieren in de tweede kom en kluts ze goed door elkaar met een snufje zout. Doe in de derde kom het paneermeel.
  • Haal nu de deegringen door alle drie de kommen: zorg eerst dat ze een goede coating van bloem hebben, vervolgens haal je ze door het eiermengsel en tenslotte door de broodkruimels.
  • Zet nu een wokpan op een middelhoog vuur. Vul deze met genoeg olie om de deegringen in onder te dompelen. Doe de deegringen er pas in als de olie op temperatuur is. Dit kun je checken door een klein broodkruimeltje erin te gooien. Als deze direct begint te bubbelen is de olie er klaar voor.
  • Gebruik een schuimspaan om de deegringen in de olie te doen. Raak ze niet te veel aan maar keer ze heel af en toe om de donuts mooi egaal gebruind en knapperig te krijgen.
  • Haal de donuts vervolgens uit de olie en laat ze even uitlekken op een draadrek of een paar vellen keukenpapier.
  • Snack smakelijk!

Tip: varieer eens met andere soorten smeltkaas, of voeg wat extra kruiden toe aan je aardappels voor extra smaak.

Lees ook: Recept: gevulde kipnuggets met mozzarella

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Cooking Haru | Beeld: Videostill