Recept: luxe arretjescake met Maltesers

Jaimy Boer
16 pers.
Ingrediënten
  • 3 eieren
  • 300 gram suiker
  • 4 gram vanillesuiker
  • 10 eetlepels cacaopoeder
  • 250 gram gesmolten roomboter
  • Een pak theebiscuitjes (240 gram)
  • 1 zak Maltesers (175 gram)

Dit wil je meteen proberen!

Wij zijn dol op arretjescake, maar soms vinden we het ook leuk om er een eigen draai aan te geven. En wat blijkt: het klassieker recept wordt nog lekkerder als er Maltesers in zitten. In dit recept vertellen we je hoe je dit zelf maakt! 

Gebruikers van de mobiele versie van de site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel. 

Zo maak je de luxe arretjescake met Maltesers:

  • Pak een middelgrote kom en breek hier de eieren in los.
  • Klop de eieren luchtig en voeg de suiker, vanillesuiker en cacaopoeder toe.
  • Klop dit samen op de hoogste stand, voor 5 minuten. Voeg daarna de gesmolten boter toe en meng dit tot een glad geheel.
  • Breek de biscuitjes in stukken. Doe hiervoor de biscuitjes in een hersluitbaar zakje en rol er met een deegroller of wijnfles zachtjes overheen. Zorg ervoor dat de stukjes koek niet te groot of te klein zijn.
  • Voeg de biscuitjes toe aan het chocolade mengsel.
  • Hou ongeveer 16 Maltesers apart en voeg de rest van de zak toe aan het mengsel. Roer alles goed door het mengsel heen.
  • Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet hier het beslag in. Druk het goed aan met een spatel, zodat de bovenkant redelijk egaal is.
  • Druk vervolgens de Maltesers op de cake. Zorg ervoor dat je bij het snijden op elk plak een Malteser hebt liggen.
  • Zet de bakvorm in de koelkast en laat het een nacht staan.
  • Haal hem uit de vorm en snijd in stukken.
  • Genieten maar!

Variatie

Wil je de arretjescake nog zoeter of luxer maken? Leg dan wat stukjes chocolade of Oreo’s op de bovenkant. Of meng stukjes marshmallow door het beslag, voor een rocky road variant. Een zoete traktatie waar iedereen blij van gaat worden!

Ook lekker: Recept: arretjescake met chocoladekruidnoten en Licor 43

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron en beeld: Kookfans