Dit willen we meteen testen!

Wij zijn dol op ronde taarten, vooral omdat ze er altijd zo spectaculair uitzien. Maar hoe kun je hem het beste snijden zonder dat hij uit elkaar valt en er genoeg is voor al je visite? Gelukkig bestaat er een makkelijke manier waarmee je altijd het perfecte stuk snijdt! 

Ronde taart snijden

Als wij een ronde taart gaan snijden, dan gaat dat vaak gepaard met een hoop geknoei en slordig snijwerk. Enorm zonde, vooral als je er uren voor in de keuken hebt gestaan. We zijn niet de enige met dit probleem en daarom deelde het Amerikaanse cakemerk Funfetti een truc waarmee het snijden ontzettend makkelijk gaat.

Van buiten naar binnen

Op Instagram delen ze hoe ze dit zelf aanpakken: eerst snijden ze een groot rondje middenin de cake. Vervolgens snijden ze de buitenste rand in kleine stukken. Snijd daarna punten uit het middelste stuk. Zo heb je ineens heel veel kleine stukken én blijft je taart ongedeerd. Piece of cake! Onderaan doen ze het nog even voor.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Funfetti (@funfetti)

Uitproberen

Door deze handige hack is het eenvoudig om grote stukken te snijden, maar ook kleine plakken. Ideaal voor als je veel visite krijgt of de helft van de taart wilt bewaren. Wil je de proef op de som nemen? Probeer het eens bij dit smakelijke recept voor luchtige en zomerse piña colada-taart met ananas en kokosnoot. Of, voor de echte zoetekauw, dit recept voor de ultieme Milka-verjaardagstaart.

Lees ook: Trucje om taart aan te snijden met wijnglazen gaat viraal

Wil je dit bericht bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: TheKitchn | Beeld: Pexels