Ingrediënten
  • 250 gram roomboter
  • 60 gram pure chocolade
  • 250 gram gemengde chocolade kruidnoten + extra ter garnering
  • 80 gram cacao
  • 150 gram lichtbruine suiker
  • 2 eieren
  • 30 - 50 milliliter Licor 43
  • 60 gram witte chocolade (optioneel)
  • 40 milliliter slagroom (optioneel)
30 min.
8 pers.

Loopt het water jou ook al in de mond?

We zijn dol op kruidnoten, arretjescake én Licor 43 en dit zijn nou net drie lekkernijen die perfect bij elkaar passen. We doken daarom de keuken in om een heerlijke arretjescake van chocoladekruidnoten te maken en voegden daar een royale scheut Licor 43 aan toe.

Perfect voor het heerlijke avondje!

Gebruikers van de mobiele versie van de site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel. 

Hoe maak je het?

  • Smelt de roomboter op een laag vuur in een pannetje en smelt de pure chocolade au bain-marie.
  • Halveer ondertussen de kruidnoten.
  • Meng de cacao, lichtbruine suiker en eieren in een kom.
  • Schenk in delen de gesmolten boter bij het eiermengsel en roer goed door elkaar.
  • Voeg de Licor 43 en gesmolten pure chocolade toe en roer goed door.
  • Roer de kruidnoten door het beslag.
  • Bekleed een cakeblik met plasticfolie en stort het chocolademengsel erin. Zet de arretjescake zo’n 6 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Smelt als laatst de witte chocolade met de slagroom en garneer de arretjescake met de witte chocolade. Druk vervolgens nog wat chocoladekruidnoten op de bovenkant van de arretjescake en klaar is Kees!
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Kruidnoten chocoladetruffels

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron en beeld: Kookfans

Ingrediënten
  • 250 gram roomboter
  • 60 gram pure chocolade
  • 250 gram gemengde chocolade kruidnoten + extra ter garnering
  • 80 gram cacao
  • 150 gram lichtbruine suiker
  • 2 eieren
  • 30 - 50 milliliter Licor 43
  • 60 gram witte chocolade (optioneel)
  • 40 milliliter slagroom (optioneel)