Jaimy Boer

Wat een handige tip!

Een frisse kipsalade of een caesarsalade: wij zijn er dol op. Met een paar ingrediënten tos je een heerlijke maaltijd in elkaar. Hoewel de meeste ingrediënten wel lang genoeg vers blijven zodat je er nog een tweede dag van kunt smullen, lijkt sla na een dag al bruin te worden. Gelukkig bestaat er een manier waarmee je het langer kunt bewaren! 

Trucje

Groenten en fruit gaan nou eenmaal niet weken mee, maar soms zijn ze wel héél snel verrot. Vaak zie je in de supermarkt al dat een zak met gesneden groenten maar een paar dagen goed is. Dat is eigenlijk heel zonde natuurlijk. Gelukkig kun je door een makkelijk trucje je sla veel langer bewaren.

Gesneden sla

Gesneden sla uit een zak blijft meestal niet langer dan drie dagen goed. Het wordt bruin en droog, met als gevolg dat je het weg moet gooien. Helemaal niet nodig! Je moet er wat voorbereidingen voor treffen, maar dan heb je wel langer plezier van je sla. Volg deze handige stappen:

  1. Was de sla grondig
  2. Rol een aantal vellen keukenrol uit (laat de stukken heel)
  3. Verdeel de sla over het papier
  4. Rol het papier met de sla erin op en leg het in de koelkast.

Salade maken

Op deze manier heb je altijd verse ijsbergsla of veldsla in de buurt voor een verse salade. Het blijft ongeveer een week goed, maar uiteraard zal het dan minder vers zijn dan toen je het net kocht. Ook kan het helpen om een krop sla te kopen in plaats van voorgesneden uit de supermarkt. Dit gaat ook langer mee.

Lees ook: Dankzij deze slimme salade-hack blijven je slabladeren fris en knapperig

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: Pexels