Ingrediënten
  • 2 middelgrote rijpe bananen, gepureerd
  • 3 eetlepels boter, gesmolten en gekoeld
  • 2 grote eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 177 milliliter karnemelk
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 204 gram bloem
30 min.
4 pers.

In een half uurtje staan ze op tafel

Tijdens de eerste lockdown stonden we massaal in de keuken om bananenbrood te maken en tijdens de tweede lockdown hebben we ons bananenbroodrecept geperfectioneerd. En welnu? Nu is het tijd voor wat anders: bananenbroodwafels. Oké, niet helemáál iets anders, maar we kunnen ons geliefde bananenbrood nou eenmaal moeilijk loslaten. Deze bananenbroodwafels zijn heerlijk als lunch of als snack of zelfs als dessert. En ze zijn ook nog eens makkelijk én snel te maken. Ideaal!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de bananenbroodwafels:

  • Verwarm het wafelijzer volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Klop de bloem, bakpoeder, baking soda, kaneel en zout in een grote kom.
  • Klop in een middelgrote kom de melk, bruine suiker, vanille-extract, eieren en gesmolten boter. Roer de gepureerde bananen erdoor.
  • Roer de natte ingrediënten voorzichtig door de droge ingrediënten. Zorg ervoor dat je niet te veel mengt, er mogen best een paar klonten in het mengsel zitten.
  • Vet het wafelijzer licht in en giet het beslag in het wafelijzer (volgens de gebruiksaanwijzing). Laat 4-6 minuten koken of tot de randen goudbruin zijn. Wil je de wafels wat knapperiger? Laat dan nog 1-2 minuten langer koken.
  • Houd de wafels warm in een oven op 90 ºC of serveer gelijk. Maak de bananenbroodwafels af met wat ahornsiroop, walnoten en vers fruit.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Recept: zo maakt Queen Elizabeth haar bananenbrood

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Just So Tasty | Beeld: Videostill My Sweetest Journey

Ingrediënten
  • 2 middelgrote rijpe bananen, gepureerd
  • 3 eetlepels boter, gesmolten en gekoeld
  • 2 grote eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 177 milliliter karnemelk
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 204 gram bloem