5 + 55 min.
10 pers.

Dit is het bananenbrood van je dromen

Tijdens de eerste lockdown was bananenbrood bij iedereen een regelrechte hit. En dat begrijpen wij heel goed. Bananenbrood is makkelijk en snel om te maken, het voorziet je huis van een heerlijke geur en het belangrijkste: het smaakt verrukkelijk. Helaas duurt de lockdown nog wel eventjes, dus tijd om ons favoriete baksel een upgrade te geven. Dit glutenvrije Nutella-bananenbrood wil jij vandaag nog proberen.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je het Nutella-bananenbrood

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Vet de binnenkant van een broodvorm van 21 bij 11 cm in met plantaardige olie of koolzaadolie.
  • Voeg de ingrediënten toe aan een blender. Mix op hoge snelheid tot het mengsel glad is.
  • Giet het beslag in de broodpan en bak zo’n 50-55 minuten of tot een tandenstoker schoon uit het midden van het bananenbrood komt.
  • Het bananenbrood zal er eerst wat gezwollen uitzien, maar wanneer het brood afgekoeld is zakt het naar beneden. Laat het bananenbrood afkoelen voordat je dit serveert. Bewaar de rest in de koelkast.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Recept: Tiramisu chocolademousse met Oreo’s

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Kirbie’s Cravings | Beeld: Videostill Delish

Ingrediënten
  • 350 gram Nutella
  • 3 grote eieren
  • 2 middelgrote bananen, gepeld en in stukjes van 2,5 cm gesneden
  • 1 1/4 theelepel bakpoeder
  • 25 gram + 2 eetlepels ongezoete cacaopoeder