Ingrediënten
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • Kwart theelepel zout
  • 110 gram ongezouten boter
  • 170 gram suiker
  • 110 gram sultanarozijnen
  • 30 gram gehakte walnoten
  • 60 gram kersen
  • 1 theelepel vanillepasta
  • 2 eieren
  • 450 gram rijpe bananen
60 min.
12 pers.

Of eigenlijk: zo laat Queen Elizabeth haar chef bananenbrood maken

Queen Elizabeth die in de keuken staat? Het zal vast een heel spektakel zijn, maar vaak komt het niet voor. Voormalig Buckingham Palace-chef Darren McGrady nam die schone taak lange tijd op zich. Kwam er opeens een onverwachtse gast langs voor een afternoon tea? Dan is dit het bananenbrood dat het personeel in elkaar flanst.

De chef van de koningin

Van 1982 tot 1997 was Darren McGrady werkzaam als chef bij Buckingham Palace. Daar maakte hij dit bananenbrood met onder andere rozijnen en noten regelmatig. Ook vertelde de chef aan Insider dat er nog een tweede bananenbroodrecept was, namelijk eentje met karamel: dat werd gemaakt voor de destijds nog erg jonge prinsen William en Harry. Klinkt ook lekker, maar vandaag maken we het klassieke Buckingham Palace bananenbrood!

Gebruikers van mobiele versie van de website vinden de ingrediënten onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Bekleed een cakeblik met bakpapier.
  • Doe het zelfrijzend bakmeel in een kom en voeg de zout toe. Wrijf daarna de boter door het meel.
  • Voeg de suiker, rozijnen, walnoten en kersen toe en roer.
  • Doe de eieren in een kom. Prak de bananen en voeg toe, samen met de vanillepasta. Roer goed.
  • Voeg daarna het bananenmengsel toe aan het andere beslag. Roer tot alle ingrediënten met elkaar zijn vermengd.
  • Giet het beslag in het cakeblik en bak 45 minuten in de oven.

Lees ook: Recept: bananenbrood met drie ingrediënten

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Insider | Beeld: Unsplash, Evangelina Silina, Videostill 

Ingrediënten
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • Kwart theelepel zout
  • 110 gram ongezouten boter
  • 170 gram suiker
  • 110 gram sultanarozijnen
  • 30 gram gehakte walnoten
  • 60 gram kersen
  • 1 theelepel vanillepasta
  • 2 eieren
  • 450 gram rijpe bananen