Ingrediënten
  • 250 milliliter karnemelk
  • 250 gram kipfilet, in reepjes gesneden
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/4 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel komijn
  • Citroensap
  • Olie, om te frituren
  • Patat
  • Knoflooksaus (optioneel)
  • Paprika
  • KAASSAUS:
  • Boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 250 milliliter melk
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • Cheddar, geraspt
  • Mozzarella, geraspt
  • 2 eetlepels room
90 min.
4 pers.

Zo heb je patat nog nooit gegeten!

Wij eten onze frietjes steevast met een snackje (of twee) ernaast, maar eens in de zoveel tijd hebben wij wel zin om te experimenteren met ons favoriete goudgele etenswaar. Deze loaded fries met krokante kip, overgoten met een romige kaassaus, is het perfecte voorbeeld van zo’n goed uitgepakt experiment. Natuurlijk kun je de kip en kaassaus ook uit het schap halen, maar homemade is wel zo lekker, vinden wij. Eet smakelijk!

Bezoekers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel. 

Zo maak je het

Krokante kip:

  • Doe de karnemelk, zout, chilipoeder, korianderpoeder, kurkuma, komijn, knoflookpoeder, uienpoeder, zwarte peper, chilivlokken, citroensap in een middelgrote schaal en meng goed door elkaar.
  • Leg vervolgens de stukjes kip in het schaaltje en bedek de kip met de saus. Dek af en zet opzij voor 1 uur.
  • Vervolgens bedek je de kipstukjes met de bloem en leg je ze in een schaaltje met water. Bedek nogmaals met bloem. Leg op een schaal en zet opzij.
  • Vul een grote koekenpan met olie en frituur de kip op laag tot middelhoog vuur, totdat de stukjes knapperig zijn en goudbruin zijn gekleurd. Laat uitlekken op een schaaltje. Vervolgens snijd je de reepjes kip in kleine stukjes.

Kaassaus:

  • Verhit de boter in een grote koekenpan. Voeg vervolgens de bloem toe en meng dit door elkaar. Kook zo’n 1 tot 2 minuten op laag tot middelhoog vuur, blijf roeren.
  • Giet de melk in de pan en meng dit met de bloem en de boter. Voeg vervolgens zout en chilipoeder toe en roer deze door de melk.
  • Gooi de geraspte cheddar en mozzarella in de pan, gevolgd door de room. Meng nogmaals goed door elkaar, tot de kaas gesmolten is.

Loaded fries:

  • Leg de patat (bereid in de airfryer of frituurpan) in een schaal of op een bord. Plaats hier de krokante kip overheen, gevolgd door de romige kaassaus. Ook een knoflooksaus past hier heerlijk bij.
  • Garneer met kleine stukjes paprika.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: pita-pizza met kip en satésaus

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Recipes of the World | Beeld: Videostill Recipes of the World

Ingrediënten
  • 250 milliliter karnemelk
  • 250 gram kipfilet, in reepjes gesneden
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/4 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel komijn
  • Citroensap
  • Olie, om te frituren
  • Patat
  • Knoflooksaus (optioneel)
  • Paprika
  • KAASSAUS:
  • Boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 250 milliliter melk
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • Cheddar, geraspt
  • Mozzarella, geraspt
  • 2 eetlepels room