15 + 12 min.
4 pers.

En natuurlijk rijkelijk belegd met kaas!

Voor pizza mag je ons altijd wakker maken. Van een klassieke margherita tot een rijkelijk belegde carbonara, wij zijn fan. Wij vinden het dan ook al te leuk om te experimenteren met pizzarecepten. En geloof ons: deze makkelijke pita-pizza met kip en satésaus wil je proberen. Het beste nieuws? Je hebt er maar zes ingrediënten en een half uurtje van je tijd voor nodig. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel. 

Zo maak je de pita-pizza

  • Verhit olie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de stukjes kip 6 tot 7 minuten in de hete olie. Laat de kip niet te gaar worden.
  • Verwarm de oven voor op 220 ºC.
  • Schep een kwart van de satésaus op elk pitabroodje. Strooi hier een kwart van de gebruinde kip over, gevolgd door een kwart van de lente-uitjes. Bedek elke pizza met 1 plak kaas. Leg de pita-pizza’s op een licht ingevette bakplaat en bak ze in de oven tot de kaas gesmolten is, zo’n 10 tot 12 minuten. Laat 1 tot 2 minuten koelen voordat je de pizza’s gaat snijden.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: kaasquesadillas met gehakt

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: AllRecipes | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 4 kleine pita's
  • 2 kipfilets, in stukjes
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 225 gram satésaus
  • 105 gram groene ui, gesneden
  • 4 plakjes Provolone (of kaas naar keuze)