Ingrediënten
  • 120 gram bloem
  • 200 gram suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel zout
  • 3 grote overrijpe bananen, geprakt
  • 1 1/2 theelepels droge eivervanger, gemixt met 2 eetlepels water
  • 75 milliliter koolzaadolie
  • 60 milliliter sojamelk (ongezoet)
  • 1 theelepel citroensap
Vivian
10 + 25 min.
12 pers.
Ingrediënten
  • 120 gram bloem
  • 200 gram suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel zout
  • 3 grote overrijpe bananen, geprakt
  • 1 1/2 theelepels droge eivervanger, gemixt met 2 eetlepels water
  • 75 milliliter koolzaadolie
  • 60 milliliter sojamelk (ongezoet)
  • 1 theelepel citroensap

Ook zonder zuivel zijn deze muffins heerlijk romig en smeuïg

Heb jij een lactose-intolerantie of eet en drink jij liever geen zuivelproducten? Dan vallen er heel wat lekkernijen weg. Maar gelukkig is er voor elk probleem een oplossing. Deze muffins kun je namelijk ook zonder zuivelproducten maken. En daar worden ze zéker niet minder lekker van. In slechts een half uur tover jij deze heerlijke lactosevrije bananenmuffins op tafel. Genieten!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de muffins:

  • Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet een 12-kops muffinvorm in of bekleed met papieren muffinvormpjes.
  • Meng de bloem, suiker, bakpoeder, baking soda en zout in een grote mengkom. Zet opzij.
  • Meng in een andere kom de geprakte bananen, de eivervanger gemengd met water, koolzaadolie, sojamelk en citroensap tot alles goed gemengd is.
  • Voeg de natte ingrediënten bij de droge en meng deze goed door elkaar.
  • Giet het mengsel in de muffinvormpjes. Bak zo’n 25 tot 30 minuten of totdat een tandenstoker die in het midden van een muffin wordt gestoken, schoon tevoorschijn komt.
  • Laat de muffins ongeveer 15 minuten in de pan afkoelen voordat je ze op een rooster legt om volledig af te koelen.
  • Serveer de bananenmuffins warm of op kamertemperatuur.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Recept: lactosevrije donuts met kaneelsuiker

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Spruce Eats | Beeld: Videostill