Op deze momenten kun je dat colaatje beter laten staan

Natuurlijk weet je dat je beter een glas water kunt drinken dan frisdrank, maar soms heb je nou eenmaal zin in een verkoelend colaatje. Op een hete dag of na iets te veel wijntjes is de verleiding toch wel heel groot om een glas frisdrank in te schenken. Maar let op: dit is wanneer je toch beter voor dat watertje kunt kiezen. 

Slechtste moment

Heb jij een rondje hardlopen of een home workout op de planning staan? Dan kun je beter geen frisdrank of andere koolzuurhoudende dranken drinken, zo zegt sportdiëtist Leslie Bonci. Zij adviseert de Kansas Chiefs – de regerende kampioenen in het American Football  – op het gebied van voeding, dus weet wel waar zij het over heeft. Drink je een glas cola of andere frisdrank voordat je gaat sporten? “Dan bereik je precies het tegenovergestelde van wat vloeistof bij het sporten zou moeten doen, namelijk hydrateren”, zegt Bonci. “Je droogt als het ware uit, omdat het langer duurt voor koolzuurhoudende vloeistof om door het spijsverteringssysteem te raken en de hardwerkende spieren van hydratatie te voorzien.”

Vocht nodig

Voor het sporten is dan wel het slechtste moment om een blikje cola open te maken, maar ook in de ochtend kun je deze beter in de koelkast laten staan. Volgens Bonci is het een absolute no go om voor je ontbijt frisdrank te drinken. De reden? Eigenlijk hetzelfde als waarom je het beter niet voor het sporten kunt drinken. Na een nacht niet eten en niet drinken is je lichaam toe aan een flinke dosis vocht. Frisdrank is weliswaar ook vocht, maar het hydrateert je lichaam niet zo goed als een glas water of een kopje thee. Als je al een colaatje wil drinken, kun je dat dus beter niet op deze twee momenten doen.

Lees ook: Feit of fabel: helpt kauwgom kauwen je met afvallen?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: FavorFlav | Beeld: Unsplash, Felix Zhao