Ingrediënten
  • Voor de donuts:
  • Bakspray
  • 120 gram meel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel koosjer zout
  • 158 milliliter ongezoete amandelmelk (of andere plantaardige melk)
  • 100 gram kristalsuiker
  • 57 gram plantaardige boter, gesmolten
  • 1 theelepel appelciderazijn
  • 1 theelepel puur vanille-extract
  • Voor de kaneelsuikerlaag:
  • 200 gram kristalsuiker
  • 4 theelepels gemalen kaneel
  • Snufje koosjer zout
30 min.
12 pers.

Om je vingers bij af te likken!

Donuts zijn een van onze favoriete lekkernijen. De klassiekers met een laagje suiker, wat aardbeienglazuur of een smaakvol chocolade-exemplaar. Dat gaat er allemaal wel in. Maar wist je dat je donuts ook gewoon thuis kunt maken? En dat is makkelijker én sneller dan je denkt. Geniet thuis van deze heerlijk lactosevrije donuts met kaneelsuiker om helemaal in de kerststemming te komen. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo ga je te werk:

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een donutbakvorm in met bakspray.
  • Voeg de meel, bakpoeder, kaneel, baking soda en zout toe aan een grote kom en meng dit door elkaar.
  • Klop in een middelgrote kom de amandelmelk, suiker, boter, appelciderazijn en vanille. Giet dit bij de droge ingrediënten in de grote kom en mix tot alles gemengd is. Doe het beslag in een spuitzak en spuit het in de voorbereide donutbakvorm.
  • Bak 10 minuten tot de randen goudbruin zijn en de donuts stevig zijn. Haal de donuts uit de bakvorm en laat ze iets afkoelen op een koelrek.
  • Meng in een middelgrote kom de suiker, kaneel en een snufje koosjer zout. Gooi de donuts voorzichtig in de kaneelsuiker terwijl ze nog warm zijn. Zorg dat de donuts helemaal bedekt zijn met de kaneelsuiker.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Pannenkoeken ovenschotel met spek en kaas

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Unsplash, Sarah Shull

Ingrediënten
  • Voor de donuts:
  • Bakspray
  • 120 gram meel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel koosjer zout
  • 158 milliliter ongezoete amandelmelk (of andere plantaardige melk)
  • 100 gram kristalsuiker
  • 57 gram plantaardige boter, gesmolten
  • 1 theelepel appelciderazijn
  • 1 theelepel puur vanille-extract
  • Voor de kaneelsuikerlaag:
  • 200 gram kristalsuiker
  • 4 theelepels gemalen kaneel
  • Snufje koosjer zout