Ingrediënten
  • 200 milliliter verse slagroom
  • 80 gram suiker
  • 200 gram crème fraîche
  • 2 eetlepels Licor 43
  • 200 gram kruidnoten, verkruimeld
  • 100 gram chocolade puur of melk, fijngehakt
  • Cacaopoeder en kleine stukjes chocolade ter garnering
Redactie Kookfans
10 min + koelen min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 200 milliliter verse slagroom
  • 80 gram suiker
  • 200 gram crème fraîche
  • 2 eetlepels Licor 43
  • 200 gram kruidnoten, verkruimeld
  • 100 gram chocolade puur of melk, fijngehakt
  • Cacaopoeder en kleine stukjes chocolade ter garnering

Wat een smakelijk idee!

Wij zijn dol op kruidnoten, vooral als we het verwerken in een dessert. Voor dit recept gebruiken we de zoete smaak van Licor 43 en fijngehakte chocoladesnippers voor een feestelijk toetje. Laat de kruidnotenmousse maar komen! 

Zo maak je de kruidnotenmousse met Licor 43:

  • Schenk de verse slagroom in een grote kom, voeg de suiker toe en klop de slagroom stijf.
  • Schep de crème fraîche, Licor 43 en fijngehakte chocoladesnippers erbij. Vouw met een spatel het geheel door elkaar.
  • Zet vier dessertglazen of potjes klaar. Schep een volle eetlepel mousse in de glazen.
  • Bestrooi vervolgens een laag verkruimelde kruidnoten over de mousse.
  • Herhaal deze twee stappen tot de rand van de glazen gevuld zijn.
  • Zet de glazen ± 4 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Garneer de desserts met wat cacaopoeder, stukjes chocolade en kruidnoten.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Recept: luchtige Sinterklaascake met kruidnoten

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: iStock