Ingrediënten
  • Voor de pompoenrepen:
  • 240 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baksoda
  • Snufje zout
  • 2 theelepels kaneel
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 1/4 theelepel gember
  • 3 grote eieren
  • 240 milliliter plantaardige olie
  • 180 gram bruine suiker
  • 120 gram kristalsuiker
  • 425 gram pompoenpuree
  • Voor het roomkaasglazuur:
  • 225 gram roomkaas, verzacht
  • 120 gram boter, verzacht
  • 250 gram poedersuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Snufje zout
90 min.
15 pers.

Heerlijk voor bij de thee!

Zeg je herfst, dan zeg je ongetwijfeld ook pompoen. Dit veelzijdige ingrediënt is heerlijk in een warm gerecht, maar doet het ook ontzettend goed in een cake of taart. Met dit recept maken we kruidige pompoenrepen met zoete roomkaasglazuur. Dat klinkt toch als muziek in je oren? Aan de slag!

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je pompoenrepen met roomkaasglazuur:

  • Verwarm de oven voor op 177 ºC en spuit een bakvorm in met bakspray.
  • Klop in een grote kom bloem, bakpoeder, baksoda, zout, kaneel, nootmuskaat en gember door elkaar.
  • Klop in een andere grote kom de eieren, olie, suikers en pompoen door elkaar.
  • Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en roer tot ze net zijn gecombineerd.
  • Giet het beslag in de voorbereide bakplaat en bak tot een tandenstoker er schoon uitkomt. Dit duurt ongeveer 30 tot 35 minuten.
  • Laat volledig afkoelen.
  • Maak ondertussen het roomkaasglazuur: klop in een grote kom met een handmixer de roomkaas en boter tot een luchtig geheel.
  • Voeg poedersuiker toe aan de roomkaas en klop tot deze gecombineerd zijn. Voeg daarna kaneel, vanille en zout toe.
  • Bedek de pompoencake met de roomkaasglazuur en snijd ‘m in vierkanten.
  • Genieten maar!

Ook lekker: Recept: tiramisu crêpes-taart

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish

Ingrediënten
  • Voor de pompoenrepen:
  • 240 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baksoda
  • Snufje zout
  • 2 theelepels kaneel
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 1/4 theelepel gember
  • 3 grote eieren
  • 240 milliliter plantaardige olie
  • 180 gram bruine suiker
  • 120 gram kristalsuiker
  • 425 gram pompoenpuree
  • Voor het roomkaasglazuur:
  • 225 gram roomkaas, verzacht
  • 120 gram boter, verzacht
  • 250 gram poedersuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Snufje zout