15 min.
3 pers.

Buon appetito!

Zoek je nog een makkelijk gerecht voor vanavond? Dan is deze Italiaanse stracciatella-soep met Parmezaanse kaas en ei zeker een aanrader. Je hebt er maar vijf ingrediënten voor nodig en hij staat binnen 15 minuten op tafel. Aan de slag!

Zo maak je stracciatella soep:

  • Hak de blaadjes van de verse basilicum en bladpeterselie fijn tot je van elk kruid 1 theelepel hebt.
  • Voeg de natriumarme kippenbouillon toe aan een middelgrote pan.
  • Breng de kippenbouillon aan de kook op middelhoog vuur.
  • Zet het vuur laag tot medium-laag om zachtjes te laten sudderen.
  • Doe de 4 grote eieren, Parmezaanse kaas, droge kruiden en het zout in een middelgrote kom en klop dit samen.
  • Schenk al roerend het eiermengsel langzaam bij de sudderende bouillon.
  • Wil je grote stukken ei? Roer dan langzaam. Wil je meer piekerige stukjes ei? Roer dan snel gedurende 1 minuut en voeg dan het eiermengsel toe terwijl je blijft roeren.
  • Stop met roeren als je klaar bent met gieten.
  • Laat de soep sudderen tot het ei net gaar is, dit duurt ongeveer 1 minuut.
  • Proef de soep en breng eventueel op smaak met zwarte peper en meer zout.
  • Schenk de soep in kommen. Serveer eventueel met breekbrood.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: romige kippensoep met spinazie en citroen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: TheKitchn | Beeld: Unsplash, Sunorwind

Ingrediënten
  • 3 tot 4 takjes basilicum
  • 3 tot 4 takjes bladpeterselie
  • 960 milliliter natriumarme kippenbouillon
  • 4 grote eieren
  • 30 gram Parmezaanse kaas, fijn geraspt
  • Snufje zout
  • Zwarte peper