Ingrediënten
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel gemalen kurkuma
  • Snufje chilivlokken
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • Snufje zout
  • 650 gram kipfilet
  • 1 komkommer
  • 4 flatbreads
  • IJsbergsla
Hanna Mellema
40 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel gemalen kurkuma
  • Snufje chilivlokken
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • Snufje zout
  • 650 gram kipfilet
  • 1 komkommer
  • 4 flatbreads
  • IJsbergsla

Een echte smaaksensatie!

Ben je op zoek naar een lekker gerecht dat bij jong en oud in de smaak valt? Dan is deze kruidige kip kebab met flatbread perfect voor jou! Het is de perfecte combinatie van malse gemarineerde kip, een verfrissende yoghurtsaus en een knapperige salade, allemaal verpakt in een warm broodje. Of je nu een snelle doordeweekse maaltijd zoekt, óf indruk wilt maken op je vrienden tijdens een zomerse barbecue, dit recept moet je een keer proberen. Laten we aan de slag gaan!

Zo maak je het:

  • Doe de helft van yoghurt samen met de kruiden in een kom. Pers één van de twee teentjes knoflook uit en rasp de citroen. Voeg de knoflook en citroenrasp aan de yoghurt toe, samen met een snufje zout. Roer dit door.
  • Snijd de kipfilet in blokjes, en voeg dit toe aan het yoghurtmengsel. Zorg ervoor dat alle kip goed bedekt is in yoghurt. Dek af, en laat minstens 30 minuten (maar het liefst de hele nacht) marineren in de koelkast.
  • Doe de andere helft van de yoghurt in een andere kom. Snijd de komkommer doormidden, rasp de ene helft, en voeg dit toe aan de yoghurt. Pers ook de andere knoflookteen uit en voeg toe. Breng op smaak met een beetje zout en peper, meng goed door, en bewaar in de koelkast.
  • Neem de andere helft van de komkommer en snijd deze in kleine stukjes. Meng met de ijsbergsla, en pers een halve citroen uit over de salade. Snijd de andere helft van de citroen in kwartjes en bewaar voor het serveren.
  • Haal de kipstukjes uit de koelkast, en rijg deze op acht (metalen) prikkers. Zet een grillpan op hoog vuur, en bak hierin de kip kebab spiesjes goudbruin en gaar. Draai regelmatig om.
  • Verwarm de flatbreads volgens de verpakking. Besmeer met de yoghurtsaus, en beleg met de salade en de kip kebab. Serveer eventueel met Sriracha voor wat extra spice.
  • Smullen maar!

Barbecue

Heb je binnenkort een barbecue-feest op de planning staan? Ook dan is dit gerecht ideaal. De kip kebab is stiekem zelfs extra lekker wanneer je deze op de BBQ bereidt! Zorg er wel voor dat je de kip in een aluminium schaal op de barbecue legt, om te voorkomen dat het gaat lekken. Wedden dat deze bij iedereen in de smaak gaat vallen?

Lees ook: Oeeh: Midden-Oosterse muhammara

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: BBC Good Food | Beeld: Adobe Stock