Ingrediënten
  • 225 gram panko (of andere broodkruimels)
  • 75 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • 1/2 theelepel Italiaanse kruiden
  • Zout en peper, naar smaak
  • 1 grote bloemkool, in roosjes gesneden
  • 3 grote eieren, losgeklopt
  • Marinarasaus, om te serveren
40 min.
6 pers.

Deze bloemkoolhapjes zijn ideaal als snack tijdens de borrel

Tijdens een borrel zijn de hapjes minstens zo belangrijk als de (alcoholische) drankjes. Hoewel we dol zijn op bitterballen en vlammetjes, willen we ook weleens een gezonde snack. Maar dan willen we wel weer een gezonde snack die écht lekker is. Iets met herkenbaar? Deze bloemkoolhapjes zijn een stuk gezonder dan die gouwe ouwe bitterbal, maar minstens zo lekker!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. 
  • Doe de panko, parmezaanse kaas, Italiaanse kruiden, het zout en de peper in een kom en roer door.
  • Dip de bloemkoolroosjes in het eiermengsel en rol daarna stevig door de panko zodat de broodkruimels blijven plakken op het eiermengsel.
  • Leg de bloemkoolroosjes op de bakplaat.
  • Bak de bloemkoolhapjes goudbruin in 20 à 25 minuten.
  • Serveer met marinarasaus.

Ook lekker: Knapperige honing-sesamkip

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 225 gram panko (of andere broodkruimels)
  • 75 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • 1/2 theelepel Italiaanse kruiden
  • Zout en peper, naar smaak
  • 1 grote bloemkool, in roosjes gesneden
  • 3 grote eieren, losgeklopt
  • Marinarasaus, om te serveren