15 min.
2 pers.

Deze chorizo halloumi-tosti is om je vingers af te likken!

Chorizo en halloumi zijn twee voedingsmiddelen waar we dol op zijn. De chorizo belandt bij ons vaak in een lekkere soep of ovenschotel en halloumi gebruiken we graag voor een lekkere salade. Onlangs combineerden we chorizo en halloumi en maakten we deze tongstrelende tosti.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Dep de plakjes halloumi met wat keukenpapier.
  • Zet een grote koekenpan met een anti-aanbaklaag op een middelhoog vuur en bak de plakjes halloumi hierin goudbruin.
  • Smeer op twee plakken brood wat boter en draai de boterhammen om. Verdeel de halloumi, chorizo, pesto, avocado en mozzarella over de boterhammen.
  • Leg de andere twee plakken brood op de belegde broodjes en smeer de bovenkant in met boter.
  • Doe de tosti’s in dezelfde pan en bak beide kanten goudbruin, tot de mozzarella is gesmolten, Klaar is Kees!
  • Eet smakelijk!

 

Ook lekker: Recept: knoflook-kaastosti

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Don’t Go Bacon My Heart | Beeld: Videostill YouTube

Ingrediënten
  • 225 gram halloumi, in 8 stukken gesneden
  • Boter
  • 100 gram chorizo, in dunne plakjes gesneden
  • 50 gram mozzarella, geraspt
  • 1 kleine avocado, in plakjes gesneden
  • 2 eetlepels rode pesto
  • 4 sneetjes brood