Ingrediënten
  • 680 gram kippenborstfilet
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper
  • 2 eieren
  • 135 gram panko broodkruimels
  • 115 gram honing
  • 80 milliliter sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel rijstwijnazijn
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
45 min.
6 pers.

Heerlijk als snack of als diner met wat rijst

Voor een portie krokante kip rijden we vaak snel even naar de KFC. Lekker makkelijk, maar wist je dat je zelf ook heel simpel krokante kip kunt bereiden? Deze Oosterse variant met honing-sesam is ontzettend lekker en wat ons betreft beter dan de fastfood-versie. Wil je het als avondmaaltje eten? Serveer de kip dan gewoon met wat rijst.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de knapperige honing-sesamkip:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Breng de kip op smaak met zout en peper. Breek de eieren boven een kom en klop los met een vork. Neem een andere kom en doe hierin de broodkruimels.
  • Pak een stukje kip en doop deze in het eimengsel. Haal het vervolgens door de broodkruimels. Doe ditzelfde met de rest van de kip. Leg de stukjes kip op de bakplaat.
  • Bak de kip in 20 tot 30 minuten gaar in de oven.
  • Verhit een sauspannetje op middelhoog vuur en doe hierin de honing, sojasaus, sesamolie, rijstwijnazijn, bruine suiker en knoflook. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Laat de saus 1 tot 2 minuten pruttelen, totdat hij wat is ingedikt.
  • Giet de saus over de kip en roer door. Strooi de sesamzaadjes en bosui over de kip en serveer.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Deze kip teriyaki is het perfecte recept als je geen tijd hebt om uitgebreid te koken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Jo Cooks | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 680 gram kippenborstfilet
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper
  • 2 eieren
  • 135 gram panko broodkruimels
  • 115 gram honing
  • 80 milliliter sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel rijstwijnazijn
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels sesamzaadjes