Ingrediënten
  • 225 gram roomkaas (bakje roomkaas uit supermarkt)
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 2 eetlepels verse Italiaanse peterselie
  • handje vol in plakjes gesneden bosuitjes
  • eetlepel slagroom
  • 10 teentjes knoflook (2 per broodje)
  • 2 eetlepels ongezouten boter
  • 1 eetlepel gehakte verse Italiaanse peterselie
  • 1 groot ei
  • 5 broodjes naar keuze
  • geraspte Parmezaanse kaas
Fabiën
45 min.
5 pers.
Ingrediënten
  • 225 gram roomkaas (bakje roomkaas uit supermarkt)
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 2 eetlepels verse Italiaanse peterselie
  • handje vol in plakjes gesneden bosuitjes
  • eetlepel slagroom
  • 10 teentjes knoflook (2 per broodje)
  • 2 eetlepels ongezouten boter
  • 1 eetlepel gehakte verse Italiaanse peterselie
  • 1 groot ei
  • 5 broodjes naar keuze
  • geraspte Parmezaanse kaas

Heerlijk!

Wij zijn dol op knoflookbrood en kunnen het niet vaak genoeg eten. Bij de soep, pasta of als lunch. Uiteraard maken we het brood helemaal zelf en gaan we los met de verschillende combinaties. Heb je deze Koreaanse variant al eens geprobeerd? 

Deze Koreaanse variant is heerlijk bij de borrel, als bijgerecht of als lekker tussendoortje. Dit gerecht past overal bij. Het zijn warme en knapperige buns, met gesmolten kaas en veel knoflook. We leggen je uit hoe je het brood maakt.

Dit heb je nodig voor vijf broodjes:

  • Verwarm de oven voor op 180°C en leg bakpapier op de bakplaat.
  • Maak de roomkaasvulling: Meng in een kom de roomkaas, suiker, peterselie, bosui en slagroom en roer goed door tot een glad mengsel. Doe het mengsel vervolgens in een spuitzak met een sterpunt.
  • Maak de knoflookboter: Gebruik een keukenmachine om de knoflook fijn te hakken. Klop in een aparte kom de knoflook, gesmolten boter, peterselie en ei door elkaar. ( Je kunt zelf de gewenste hoeveelheid knoflook bepalen).
  • Maak het kaasbrood: Snijd met een scherp mes drie sneden in het midden van elk broodje. Let op: snijd het broodje niet helemaal doormidden.
  • Spuit de roomkaasvulling in de sneetjes van elk broodje. Bewaar nog wat overgebleven vulling voor de garnering.
  • Besmeer de bovenkant van elk broodje met de knoflookboter en leg ze op de bakplaat.
  • Bestrooi de broodjes met Parmezaanse kaas.
  • Bak de broodjes 10-15 minuten in de oven, tot ze bruin zijn.
  • Spuit de overige roomkaasvulling op de broodjes en garneer met bosuitjes.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Yum! Dit knoflookbrood met drie kazen wil je proeven

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty, Bake with Zoha | Beeld: Adobe Stock