06 december 2023
Fabiën

In Nederland wordt het ook wel een kapsalon in een tortilla genoemd

Het afgelopen jaar hebben we weer verschillende foodtrends viraal zien gaan in ons land. Neem bijvoorbeeld de hype rondom de crompouce. Maar ook in het buitenland ging er een eethype viraal. In Frankrijk heeft iedereen het op dit moment namelijk over de zogeheten French Tacos. We vertellen je alles over deze nieuwe hype.

Vette snack

French Tacos: afgaand op de naam doet ons dit denken aan Franse kaas in een tortilla gewikkeld. Echter, dit is niet het geval. Nee, de Franse tacos zijn nog veel lekkerder dan dat. De nieuwe trend is eigenlijk een soort sandwich of een burrito, en heeft in principe weinig weg van een taco. De snack bestaat uit een tortilla, een flinke lading saus, vlees, patat en kaassaus. De tortilla is vervolgens dichtgevouwen in een rechthoekige vorm. Is-ie daarmee klaar? Nope, de laatste stap bestaat uit de tortilla nog even op de grill gooien.

In Frankrijk wordt het recept massaal gedeeld op social media, maar ook in Nederland zijn we fan van de trend. Hier wordt de snack zelfs een kapsalon tortilla genoemd.

Je kunt eindeloos variëren met de French tacos. Zo kun je er verschillende groenten bij doen of kip verwisselen voor ander vlees.  Ga jij de nieuwe snack proberen?

Ook lekker: Zo maak je gegratineerde aardappel wedges met Parmezaanse kaas

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Telegraaf | Beeld: Adobe Stock