Dorien Ypma
25 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 115 gram boter
  • 4 teentjes knoflook
  • 35 gram cheddar kaas
  • 35 gram Parmezaanse kaas
  • 35 gram pittige geraspte kaas
  • 50 gram gesneden bosui
  • 1 stokbrood (20 centimeter)

Mét veel knoflook en veel kaas

Bij een Italiaans gerecht mag een knoflookbrood niet ontbreken. Maar eigenlijk is er altijd wel een reden voor een lekker knoflookbroodje. Bij de borrel, als bijgerecht of als heerlijk tussendoortje. Dit klassieke gerecht past overal bij. Het is een warm en knapperig stokbrood, gesmoord in een drietal gesmolten kaas en veel knoflook. Een leuke variatie om te serveren!

Zo maak je knoflookbrood met drie kazen

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng in een kom alle ingrediënten (behalve het stokbrood) samen tot een gladde massa.
  • Snijd het stokbrood in de lengte doormidden en verdeel het botermengsel gelijkmatig over beide zijden van het stokbrood.
  • Leg de stokbroden op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ongeveer 15 minuten af in de oven, tot de kaas bubbelt en de randen bruin beginnen te worden.
  • Snijd het knoflookbrood in stukjes, laat even afkoelen en serveer het.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: ‘Met deze tips en trucks haal je alles uit je knoflook’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Pixabay