Fabiën
35 min.
4-8 pers.
Ingrediënten
  • 24 ontpitte dadels
  • Pakje geitenkaas met honing
  • theelepel gehakte verse rozemarijn
  • 8 plakjes spek (gesneden)
  • mini prikkertjes
  • honing

Heerlijk als borrelhapje of bijgerecht!

Dadels zijn een voedzame en makkelijk snack. Je kunt ze los eten, maar je kunt er ook heel veel mee variëren. Wij stuitten op een recept waarbij je de dadels omtovert tot een heerlijk borrelhapje, namelijk door ze met geitenkaas te vullen en in bacon te wikkelen. Yum!

Zo maak je de dadels met bacon en geitenkaas:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden C. Beleg de bakplaat met aluminiumfolie.
  • Snijd elke dadel in de lengte door tot het midden met een schilmesje. Snijd niet helemaal doormidden.
  • Meng de geitenkaas en rozemarijn in een kom en roer tot het mengsel glad is.
  • Vul elke dadel met het geitenkaasmengsel. Wikkel om elke dadel een klein stukje spek en zet vast met een tandenstoker.
  • Leg de dadels op de voorbereide bakplaat.
  • Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal uit de oven en leg ze op een serveerschaal; besprenkel de dadels eventueel met warme honing.

Enjoy!

Ook lekker: Gezond snacken doe je met deze broccoli bites

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: All recipes | Beeld: Adobe Stock