Roos
25 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 theelepel olijfolie
  • 350 gram rundergehakt
  • 1 ui, gesneden
  • 1 pakje tacokruiden
  • 4 grote vleestomaten
  • 50 gram geraspte kaas
  • 40 gram ijsbergsla
  • 125 gram sour cream

Taco’s in een gezond jasje

Heb je ook weleens zo’n zin in een Mexicaans gerecht met kaas, room en kruidig gehakt, maar word je er vervolgens weer aan herinnert dat je op de lijn wilde letten? Geen zorgen, dit overkomt de beste. Gelukkig hebben wij de oplossing, want vandaag steken we een Mexicaans gerecht in een heerlijk koolhydraatarm jasje. Met een klein beetje kaas, room en kruidig gehakt, om je van alle cravings te voorzien. 

Duik de keuken maar in!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de tomaten met tacovulling:

  • Snijd de ui in hele kleine stukjes. Voeg vervolgens de olie in een pan en bak hier de uien voor 5 minuten in.
  • Voeg het gehakt en de tacokruiden toe en bak dit tot het gehakt niet meer roze is. Lek dit gehaktmengsel vervolgens uit boven een vergiet.
  • Leg de tomaten op de kop, dus met het kroontje naar de onderkant. Snijd de tomaten vervolgens zowel horizontaal als verticaal in, maar wees voorzichtig! Je moet de tomaten niet helemaal doorsnijden.
  • Verdeel de tacovulling over de tomaten.
  • Top de tomaten af met wat geraspte kaas, sour cream en wat ijsbergsla.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Zo voorkom je dat je zoete-aardappelfrietjes slap worden

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill YouTube Delish