Roos

Wij leggen je uit hoe je zoete-aardappelfriet lekker krokant maakt!

Zoete-aardappelfrietjes zijn tegenwoordig bijna net zo geliefd als de gewone ‘gele friet’. Voor elke liefhebber van deze zoete frietjes, schuilt er hoogstwaarschijnlijk ook een kleine hoeveelheid onbegrip. Want waarom krijg je het nou nooit voor elkaar om die een knapperige bite te geven? Een frituurpan kan een oplossing zijn, maar we houden het graag iets gezonder. Goed nieuws, ook zonder een pruttelende pan met vet is het mogelijk een krokant frietje te creëren. 

Slinger die oven maar aan!

Slappe friet

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te weten waarom je zoete-aardappelfrietjes altijd slap uit de oven komen. Hoogstwaarschijnlijk komt dit door een combinatie van meerdere factoren. Allereerst is de temperatuur van je oven van cruciaal belang. Zet je ‘m lager dan 225 graden? Dan gaat die friet niet knapperig worden! Ook de soort olie en het behandelen van de zoete-aardappelfrietjes zijn van belang. Om ervoor te zorgen dat jij binnenkort geniet van een crispy frietje, leggen wij uit hoe je dit aanpakt.

Hoe moet het wel

  • Zet je oven op 225 graden. Absoluut niet hoger of lager.
  • Gebruik geen olijfolie, aangezien deze olie de hoge temperaturen niet aankan. Kies voor kokos-, zonnebloem- of archideolie. Meng deze olie met de frietjes en zorg dat ze stuk voor stuk bedekt zijn met een glimmend laagje.
  • Keren, keren en nog eens keren. Om de tien minuten ren jij naar de oven om je zoete-aardappelfrietjes om te draaien. Zo worden ze allemaal even bruin.
  • Bak de frietjes gemiddeld 25 minuten. Dit verschilt echter per oven! De ene oven wordt heter dan de ander, dus probeer dit een beetje aan te voelen.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Druk, druk, druk? Zo bespaar je tijd in de supermarkt

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Women’s Health | Beeld: Pexels