Ingrediënten
  • 200 gram suiker
  • 120 gram boter, op kamertemperatuur
  • 110 gram roomkaas
  • 1 groot ei
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel citroenrasp
  • 325 gram bloem
  • 2 eetlepels maizena
  • Snufje baksoda
  • Snufje zout
  • 200 gram blauwe bessen
  • 115 gram poedersuiker (voor het glazuur)
  • 1 eetlepel slagroom (voor het glazuur)
  • 1 eetlepel citroensap (voor het glazuur)
  • Rasp van 1 citroen (voor het glazuur)
Christel
45 min.
20 pers.
Ingrediënten
  • 200 gram suiker
  • 120 gram boter, op kamertemperatuur
  • 110 gram roomkaas
  • 1 groot ei
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel citroenrasp
  • 325 gram bloem
  • 2 eetlepels maizena
  • Snufje baksoda
  • Snufje zout
  • 200 gram blauwe bessen
  • 115 gram poedersuiker (voor het glazuur)
  • 1 eetlepel slagroom (voor het glazuur)
  • 1 eetlepel citroensap (voor het glazuur)
  • Rasp van 1 citroen (voor het glazuur)

De koekjes smaken naar cheesecake

Voor versgebakken koekjes mag je ons ’s nachts wakker maken. Bij alleen al het idee van chocolate chip cookies die net uit de oven komen, stroomt het water ons in de mond. Chocoladekoekjes zijn natuurlijk erg lekker, maar even wat variatie in de kom gooien is ook leuk. Zo maakten we laatst deze heerlijke koekjes met roomkaas en bosbessen. 

Minstens zo lekker als chocoladekoekjes!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel. 

Hoe maak je de koekjes? 

  • Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed twee bakplaten met bakpapier. Als je een kleine oven hebt of maar één bakplaat hebt, kun je eerst de ene helft van de koekjes bakken en daarna de andere helft.
  • Doe de suiker en de boter in een kom en klop dit met een handmixer romig. Voeg de roomkaas toe en mix opnieuw.
  • Voeg het ei, de citroensap en de citroenrasp toe en meng het door het mengsel.
  • Doe de bloem, maizena, baksoda en zout in een kom en roer door elkaar.
  • Voeg de bloem geleidelijk toe aan het botermengsel en mix tot alles goed is vermengd.
  • Vouw de blauwe bessen door het deeg.
  • Gebruik een ijsschep om gelijke hoeveelheden uit het beslag te scheppen. Rol er balletjes van en leg op de bakplaat.
  • Bak de koekjes 12 tot 15 minuten en laat afkoelen.
  • Maak ondertussen het glazuur. Doe de poedersuiker, de slagroom, het citroensap en de citroenrasp in een kommetje en roer tot alles goed is vermengd. Voeg eventueel nog een beetje citroensap toe als het glazuur te dik is.
  • Schenk een beetje van het glazuur over de afgekoelde koekjes.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: No-bake Nutellakoekjes 

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill