Ingrediënten
  • Voor het deeg:
  • 320 milliliter warm water
  • 1 zakje gist
  • 13 gram suiker
  • 30 milliliter olijfolie
  • Snuf zout
  • 440 gram patentbloem
  • Voor de knoflookboter:
  • 70 gram ongezouten boter, gesmolten
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • Parmezaanse kaas, optioneel
  • Verse peterselie, fijngesneden, optioneel
Sabine
130 min.
16 pers.
Ingrediënten
  • Voor het deeg:
  • 320 milliliter warm water
  • 1 zakje gist
  • 13 gram suiker
  • 30 milliliter olijfolie
  • Snuf zout
  • 440 gram patentbloem
  • Voor de knoflookboter:
  • 70 gram ongezouten boter, gesmolten
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • Parmezaanse kaas, optioneel
  • Verse peterselie, fijngesneden, optioneel

In Amerika zijn deze garlic knots razendpopulair

Vraagt een recept om twee teentjes knoflook? Dan zijn wij de zuinigsten niet en voegen we zo 4 tenen toe. Gaat het er bij jou in de keuken ook zo aan toe en ben jij gek op knoflook? Dan hebben we een nieuwe lekkernij voor je: knoflookknopen, of zoals ze in Amerika worden genoemd: garlic knots!

Gebruikers van de mobiele versie van de website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel:

Zo maak je het:

  • Meng het warme water met de gist en de suiker. Laat daarna 5 minuten rusten.
  • Voeg de olijfolie, het zout en de helft van de bloem toe aan het water. Meng alle ingrediënten met elkaar en voeg daarna de andere helft van de bloem toe. Bestuif een werkblad met bloem en kneed het deeg hier zo’n 6 minuten op.
  • Vet een kom in met wat olie en doe hier het deeg in. Dek af met een schone theedoek en laat 1 uur rijzen.
  • Vorm het deeg daarna tot een grote strook van 40 cm lang en 12,5 cm breed. Snijd daarna in 16 stroken, zodat je 16 stukken van 2,5 cm bij 12,5 cm hebt. Leg daarna een knoop in alle stroken.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de knopen op. Zorg ervoor dat ze genoeg ruimte hebben. Laat 30 minuten rusten.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Meng alle ingrediënten voor de knoflookboter (op de optionele ingrediënten na) met elkaar en verdeel dit over de knopen – je hebt niet alle knoflookboter nodig. Bak de knopen daarna in 18 – 23 minuten goudbruin.
  • Haal de knopen de oven en smeer de overgebleven knoflookboter over de knoflookknopen. Verdeel nu eventueel ook de optionele ingrediënten over de knoflookknopen.
  • Eet de knoflookknopen zo op of dip ze in een tomatensausje.

Lees ook: Recept: kip in romige saus met 30 teentjes knoflook

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Sally’s baking addiction | Beeld: Videostill YouTube Evening Standard