Christel
45 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 8 kippendijen
  • Zout en peper, naar smaak
  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 eetlepel olie
  • 30 teentjes knoflook
  • 50 milliliter cognac
  • 100 milliliter witte wijn
  • 125 gram crème fraîche
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngesneden

We voegen graag een beetje kip aan onze knoflook toe

Als een gerecht om 3 teentjes knoflook vraagt, verdubbelen we die portie meteen. Ons motto? Je kunt nooit te veel knoflook gebruiken. Of toch wel? Deze kip bereid je met maar liefs 30 teentjes knoflook. In dit geval is het niet nodig om het aantal tenen te verdubbelen!

Ga jij dit een keer proberen?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Breng de kippendijen op smaak met zout en peper.
  • Doe de olie en boter in de pan en voeg de kippendijen toe (met de huid naar beneden) als de boter volledig is gesmolten.
  • Draai de kip na een paar minuten om en voeg alle teentjes knoflook toe. Je kunt de knoflook in de schil laten zitten en je hoeft ze niet te snijden.
  • Laat de pan 15 minuten op een middelhoog vuur staan.
  • Draai het vuur hoog en voeg de cognac toe. Flambeer de kip kort (wees voorzichtig!).
  • Roer de kip door de cognac, draai het vuur laag en kook de kip 10 minuten.
  • Schenk de witte wijn bij de kip en roer goed door. Laat opnieuw 10 minuten op het vuur staan.
  • Doe de kippendijen op de borden en vis de knoflook uit de saus.
  • Doe de crème fraîche in de pan. Roer tot de room goed is vermengd met de wijnsaus.
  • Verdeel de saus over de borden en voeg nog wat stukjes knoflook en peterselie toe.
  • Eet smakelijk!

Tip: smeer de overgebleven zachte knoflook uit op stokbrood als bijgerecht.

Ook lekker: Pittige spaghetti met knoflookgarnalen en bosuipesto

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: French Cooking Academy | Beeld: Videostill YouTube