Maar of je hier ook je tanden in wilt zetten…

Voor sommigen is een extra pittige jalapeño cheeseburger al een brug te ver. Laat staan de volgende creaties. Geloof ons, in de loop der jaren zijn er heel wat bizarre burgers op verscheidene menukaarten verschenen.

Zwarte broodje met kikker

In het Japanse Orbi Yokohama Museum stond een gekke tijdelijke burger op de kaart. Niet alleen was het broodje zwart, erop geserveerd werd een gefrituurde, knapperige kikker. 

Cronut burger

Tegenwoordig worden zoete en zoute ingrediënten wel vaker met elkaar vermengd, maar deze combi slaat alles. Deze hamburger wordt geserveerd op cronut broodje. Oftewel: op een broodje dat een combinatie is van een croissant en een donut.

De braille burger

Het is ontzettend belangrijk dat de maatschappij rekening houdt met slechtzienden en mensen die blind zijn. Al vragen we ons af hoeveel behoefte men heeft aan een burger met braille.

Quadrupple Bypass Burger

In Las Vegas waar ook anders? – vind je een burger die je vaten meteen doet dichtslippen. Geen wonder dat de naam voor deze burger is gebaseerd op een bypass.

Ramen burger

Is een broodje voor je hamburger je te gewoontjes? Je kunt je hamburger dan nog altijd tussen twee porties noodles eten.

Hot Fudge Sundae burger

Ja, we willen onze hamburger graag met wat toppings op het broodje geserveerd hebben, maar onder hamburgertoppings verstaan wij geen bolletje ijs. In McGuire’s Irish Pub in Pensacola doen ze dat wel.

Alfabetburger

Alle letters van het alfabet vind je terug in deze enorme berg eten. En ja, ergens tussen al deze ingrediënten zit ook nog een burger. Wat er precies op deze burger zit? Hou je vast, want hier komt de lijst: Avocado. Bacon. Cheese. Doritos. Egg. Fish sticks. Garlic bread. Ham. Italian sausage patty. Jalapeño peppers. Krispy Kreme doughnut. Lettuce. Macaroni and cheese. Noodles. Onion rings. Pepperoni. Quest blanco dip. Ramen noodles. Spinach. Turkey burger. Usingers bratwurst. Veal. Parmesan. Waffle. Xylocarp (coconut). Yams. Zucchini.

Black Ninja Burger

Gewoon te verkrijgen bij de Burger King. Wel in Japan dan.

Pizzahamburger

Niet kunnen kiezen tussen een pizza of een hamburger? De pizzahamburger is dan het perfecte compromis voor jou. De hamburgers zijn ingepakt met een pizzadeeg. De delicatesse die jouw maag met 1360 calorieën vult, was verkrijgbaar in Boston, Amerika. Want waar ook anders?

Lees ook: Opvallend: Burger King roept klanten op om bij McDonald’s te bestellen

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Shortlist | Beeld: Unsplash, Food Photographer David Fedulov