Ingrediënten
  • 6 teentjes knoflook
  • 60 milliliter extra vierge olijfolie
  • 120 gram (panko) paneermeel
  • 1/4 eetlepel gemalen rode pepervlokken
  • Zeezout of koosjer zout
  • 450 gram ongekookte spaghetti
  • 1 eetlepel boter
  • 3 ansjovisfilets in olijfolie, in stukjes (optioneel)
  • 1/2 citroen, sap en schil
  • 30 gram parmezaanse kaas (optioneel)
  • verse peterselie
Vivian
45 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 6 teentjes knoflook
  • 60 milliliter extra vierge olijfolie
  • 120 gram (panko) paneermeel
  • 1/4 eetlepel gemalen rode pepervlokken
  • Zeezout of koosjer zout
  • 450 gram ongekookte spaghetti
  • 1 eetlepel boter
  • 3 ansjovisfilets in olijfolie, in stukjes (optioneel)
  • 1/2 citroen, sap en schil
  • 30 gram parmezaanse kaas (optioneel)
  • verse peterselie

Met knoflook én parmezaanse kaas kan deze pasta alleen maar overheerlijk smaken

Als je ons ergens wakker voor kunt maken, dan is het wel voor een goed bord pasta. Voeg daar nog een goede dosis knoflook aan toe en onze dag kan niet meer stuk. Deze heerlijke spaghetti heeft een heerlijk pittige knoflooksmaak en krijgt een lekkere bite door de broodkruimels. Ook nog eens snel en makkelijk te maken!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo ga je te werk:

  • Hak 3 teentjes knoflook fijn. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg vervolgens het (panko) paneermeel en de gehakte knoflook toe en breng dit op smaak met de gemalen rode pepervlokken en zout. Kook het geheel tot de broodkruimels goudbruin zijn en de knoflook geurig is. Dit duurt ongeveer 3 minuten. Haal de paneermeel uit de pan en leg deze op een met keukenpapier beklede plaat. Veeg de koekenpan schoon.
  • Snijd de resterende 3 teentjes knoflook in dunne plakjes. Zet een grote pan met gezouten water op hoog vuur en breng aan de kook. Bereid de spaghetti volgens de instructies op de verpakking en bewaar minstens 1 kopje pastawater.
  • Zet in de tussentijd de koekenpan terug op middelhoog vuur en voeg de resterende eetlepel olijfolie en boter toe. Als de boter is gesmolten, voeg dan de gesneden knoflook toe. Voeg ook de ansjovis toe (optioneel). Kook tot de knoflook geurig is en de ansjovis is opgelost, ongeveer 2 minuten. Zet het vuur laag tot de pasta gaar is.
  • Voeg de pasta toe aan de koekenpan. Roer hier citroensap, citroenschil en parmezaanse kaas (optioneel) door. Voeg het pastawater toe om de saus wat te verdikken. Roer de verse peterselie en driekwart van de paneermeel erdoor en meng alles samen. Bedek met de resterende paneermeel en serveer onmiddellijk.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: pittige spaghetti met knoflookgarnalen en bosuipesto

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Unsplash